Hirdetés

Már a Reddit is a TikTokot másolja



|

Dedikált videós felülettel bővült az iOS-es app, de a közösségi platform nagyon titkolózik a működését illetően.

Hirdetés

Nemrég adtunk hírt róla, hogy a TikTok világszinten is vezető helyre került a közösségi média platformok között, így nem csoda, hogy a Facebook-birodalom és a YouTube is igyekszik másolni a fiatalok körében különösen taroló zenés-videós alkalmazást.

Nemrég pedig már a Reddit is csatlakozott a kínai szolgáltatást mintának tekintő riválisokhoz, ám egyelőre csak az iOS-es app felhasználói érzékelhetik a változást.

Hirdetés

Az alkalmazásban ugyanis pénteken megjelent egy új gomb a keresősáv mellett, melyet aktiválva egy TikTok-szerű felületre jutunk, ahol egymás alatt sorakozó rövid videókat pörgethetünk. A filmekre pozitív/negatív szavazatokkal és kommentekkel reagálhatunk, illetve a közösségi oldalon megvásárolható díjakkal is jutalmazhatjuk őket.

 

A dolog érdekessége, hogy a tartalmak nem csak az általunk követett subredditekből (csoportokból) származhatnak, hanem szép számmal akadnak köztük egyéb helyekről kiemelt, valamilyen szempont alapján ajánlott anyagok is.

A The Verge és a TechCrunch is megpróbálta kideríteni, hogy az utóbbiakat milyen algoritmus, vagy egyéb megoldás segítségével válassza ki az alkalmazás, ám a portálok kérdésére a Reddit csak annyit reagált, hogy nem kommentálja a funkció működését.

A tiktokosodást tehát titokzatoskodás kíséri, így egyelőre azt sem lehet biztosan tudni, hogy az androidosok is készülhetnek-e a videós felület érkezésére. Ettől függetlenül valószínűsíthető, hogy így lesz, hiszen a Reddit még tavaly év végén felvásárolta a TikTok egyik közvetlen riválisát, ami félreérthetetlenül jelezte, hogy milyen irányba terjeszkedik a platform.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.