Hirdetés

Már a spájzban van a Microsoft munkahelygyilkos MI-asszisztense



|

Az első felhasználók már nekieshetnek a májusban beharangozott Microsoft Copilotnak.

Hirdetés

A Microsoft és az OpenAI több mint 10 milliárd dollárral megtámogatott partnersége biztosította, hogy a redmondiak exkluzív hozzáférést kapjanak a ChatGPT-t hajtó mesterséges intelligenciához, a vállalat pedig nem állt meg a Bing Chat elindításánál, hanem a Copilot képében egy új okos asszisztenst is létrehozott.

A májusban leleplezett szolgáltatás egy sor feladatot automatizál,  vagy legalábbis meggyorsít majd a Microsoft irodai szolgáltatásaiban az Outlooktól a Wordon és Excelen át a PowerPointig, így nem kizárt, hogy idővel néhány alacsonyabb beosztású irodai dolgozó munkáját is képes lesz kiváltani. A Microsoft legutóbb a Build 2023 konferencián beszélt az új segédről, most pedig el is hozta a Windows 11-be.

Hirdetés

Egész pontosan a Windows Insider tesztprogram fejlesztői (Dev) csatornájára, a nemrég elérhetővé tett 23493-as Build részeként. A Copilot egy önálló asztali alkalmazás formájában öltött testet, amellyel hasonlóan kommunikálhatunk, mint a Microsoft Edge böngészőben elérhető Bing Chattel, a GPT-4 nyelvi modellen és a Bing keresőn alapuló válaszokat kapva.

Az alkalmazás maga is az Edge-re épül, ezért elengedhetetlen hozzá a böngésző 115.0.1901.150 számú verziójának megléte. A Copilotot a tálcán elhelyezett parancsikonnal, vagy a Win + C billentyűparanccsal lehet előcsalni. Az asszisztenssel nemcsak cseveghetünk, hanem olyan kéréseket is intézhetünk hozzá, mint pl. hogy készítsen egy képernyőfotót, kapcsolja be az éjszakai módot vagy foglalja össze egy weboldal tartalmát.

A Microsoft ígérete szerint a megboldogult Cortanát leváltó MI-segéd később olyan funkciókkal gazdagodik majd, mint a Bing Chat bővítmények támogatása, vagy a mesterséges intelligenciás fejlesztésekre szolgáló Hybrid AI Loop. A segédhez egyelőre a Dev-csatornán belül sem férhet hozzá mindenki, arról pedig végképp nem szól a fáma, hogy mikor számíthatunk az új szolgáltatás nyilvános rajtjára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.