Hirdetés

Már a Steamen is használhatjuk a PlayStation 5 DualSense kontrollert



|

Az Xbox Series X vezérlője után a PlayStation 5 haptikus visszajelzésű kontrollere is Steam-támogatást kapott, noha egyelőre komoly megkötésekkel.

Hirdetés

Noha a PC-s felhasználók számára a billentyűzet és az egér számítanak az elsődleges beviteli eszközöknek, létezik olyan zsánere a videojátékoknak - nem is egy -, amelynek képviselőt bizony jóval kényelmesebb kontrollerrel irányítani. Ilyenek például a külső nézetes akciójátékok és az autós címek is, ráadásul a beépített rezgőmotoroknak hála az élmény intenzitása is növekszik.

Utóbbit emeli új szintre az új generációs PlayStation 5-höz tervezett DualSense, amely minden korábbinál kifinomultabb módon képes más és más érzetet juttatni az ember tenyerébe és ujjaiba, ha épp csúszós jégen, jó minőségű műúton, bakancsmarasztaló sárban, vagy épp göröngyös talajon halad az általa irányított karakter vagy jármű. Az ellenállás különböző fokait bemutatni képes ravaszok is hozzájárulnak az élmény javításához, amit idővel remélhetőleg majd a PC-s játékosok is megtapasztalhatnak.

Hirdetés

Ám most még csupán alapvető feladatát képes ellátni a DualSense, ugyanis a fejlettebb funkciói (mint a rezgés, az érintőpad és a giroszkóp) egyelőre nem támogatottak. Ettől függetlenül már most kipróbálhatjuk, hogy kezeli a kontrolleres irányítást megengedő játékainkat, ehhez csupán annyit kell tennünk, hogy a Beállítások/Fiók útvonalon haladva a Béta részvétel menüpontnál belekukkantunk a béta kliensbe.

Mivel előfordulhat, hogy egyes leendő PlayStation 5 tulajdonosok hamarabb jutnak hozzá a konzol mellé rendelt második kontrollerükhöz, mint magához a géphez, legalább ilyen fapados módon tesztelgethetik szerzeményüket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.