Hirdetés

Már Android készülékeken is elérhető a Clubhouse



|

Az egyedi közösségi applikációt eddig csak iOS-felhasználók használhatták.

Hirdetés

Hamar hatalmas siker lett a Clubhouse közösségi oldal, amely 2020 őszén debütált az Apple készülékeken. Az egyedi koncepció alapján tervezett applikációra több nagy techvállalat is felfigyelt, a Twitter például több milliárd dollárért vásárolta volna fel az alapító céget.

A Clubhouse tulajdonosai viszont függetlenek maradtak, és tovább fejlesztik az alkalmazást - ennek eredménye, hogy már korlátozott formában ugyan, de Android telefonokon is elérhető az applikáció.

A Clubhouse jelenleg zárt bétateszt verzióban érhető el az Egyesült Államok területén, és továbbra is kizárólag meghívóval lehet regisztrálni. A fejlesztők jelenlegi tervei alapján a következő hetekben igyekeznek minél több adatot gyűjteni az újonnan kiadott Android verzióról, és számítanak a közösség visszajelzéseire.

Hirdetés

Ezt követően bővülni fog az elérhetőség, illetve a hosszabb távú tervek között szerepel még, hogy az USA területén kívüli angolul beszélő célcsoport számára is elérhető legyen az applikáció. Várhatóan a következő napokban már le lehet tölteni az alkalmazást Angliában is.

A Clubhouse-hoz hasonló applikációt tervezett egyébként a sikertelen felvásárlást követően a Twitter Spaces néven, de már a Facebook fejlesztői is gondolkodnak ilyen közösségi alkalmazás fejlesztésén. A Clubhouse csapat hivatalos bejelentése a vállalat blogján olvasható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.