Hirdetés

Már Androidon is rendet tesz a galériádban a Google Photos



|

Az iOS-en már jó ideje elérhető funkció végre a Google saját operációs rendszerén is használható.

Hirdetés

Az esetek többségében megállja a helyét az ökölszabály, hogy a Google először a saját fejlesztésű Pixel mobilokon vagy az androidos alkalmazásokban teszi elérhetővé a szolgáltatásai legújabb funkcióit, ám olykor az is előfordul, hogy előbb az iOS-es tábor részesül a jóból, míg a robotos platformra szavazó felhasználóknak várniuk kell.

Pontosan ez a helyzet a Google Fotók "Photo Stacks" nevű megoldásával is, amely az Apple telefonjain még 2023 novemberében debütált, most viszont végre az Androidra is befutott, aminek joggal örülhet a közönség, mivel egy igencsak hasznos trükkről van szó.

Hirdetés

Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy ugyanarról a témáról több, szinte megegyező képet is készített abban a reményben, hogy később majd kiválasztja a legjobbat, legyen szó egy csoportos szelfiről vagy a nyaralás legszebb panorámájáról. E praktikus szokás egyetlen hátránya, hogy óriási kuplerájt csinál a galériában, ahol akár több sornyi helyet is elfoglalhatnak a ránézésre megkülönböztethetetlen fényképek, amiket aztán utólag vagy törlünk, vagy nem - általában nem.

Pontosan ebben segít a Photo Stacks, amely érzékeli az ilyen képcsoportokat, és automatikusan egyetlen csempe alá rendezi őket, hogy legalább ne foglalják el a fél kijelzőt. A funkció a következő napok során fokozatosan válik majd elérhetővé a felhasználók számára: van, aki az alábbi posztban látható értesítést kapta róla, mások a jobb felső sarokban található Beállítások menüben ellenőrizhetik, hogy már aktív-e náluk.

A csoportosított fotókon egy apró fehér szimbólum jelzi, hogy az adott ikon több képet takar, a jel  mellett pedig ezek pontos száma is megjelenítésre kerül. Az ilyen képeket kiválasztva megtekinthetjük a többi felvételt, valamint egy érintéssel akár az adott csoportba tartozó összes fotót is megoszthatjuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.