Hirdetés

Már az amerikai kormányt is érdekli az iPhone-lassítás



|

Az Apple beismerte, hogy az amerikai hatóságok felkeresték a szándékosan belassított iPhone-ok ügyében.

Hirdetés

Nemrég olyan jelentések bukkantak fel, amelyek alapján az amerikai igazságügyi minisztérium (DOJ), illetve az értékpapír-felügyelet (SEC) egyaránt nyomozásba kezdett, és az érdekli, hogy az Apple miért lassítja bizonyos iPhone készülékek processzorát. 

Hirdetés

Azt egy ideje már tudjuk, hogy a gyenge akkumulátorok miatt az iPhone-ok váratlanul kikapcsolhatnak. Az Apple ezt a kellemetlenséget orvosolta a lassítással, de persze vannak összeesküvés-elméletek, amelyek szerint szándékosan lassítanak minden egy évnél régebbi készüléket, és így akarják elérni, hogy az emberek újabb modellt vásároljanak. 

Olyan sok a panasz, hogy Franciaország és Olaszország is vizsgálja az Apple-t (tervezett elavulás vádjával), mindenhol csoportos keresetek indulnak. 

Az Apple most beismerte, hogy az amerikai kormány valóban felkereste és kikérdezte őket a döntésükkel kapcsolatban, amely értelmében számos iPhone készülék teljesítményét visszavették. Az Apple azzal igyekszik enyhíteni a helyzeten, hogy kedvezményes akkucserét biztosít idén, illetve a jövőbeli iOS képes lesz mutatni az akku egészségügyi állapotát, valamint kikapcsolni a lassítást. 

Az Apple közleményt is kiadott, amelyben leszögezi, hogy soha nem rontaná a felhasználói élményt azért, hogy vásárlásra ösztönözze a fogyasztókat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.