Hirdetés

Már az emberi hangot is képes klónozni a Samsung Galaxy S23-széria



|

Izgalmas, de veszélyes funkcióval bővült a Bixby asszisztens repertoárja.

Hirdetés

Abban a korban élünk, amikor a technológia fejlődésével kezd végképp elmosódni a határ a valódi és a mesterséges tartalmak között, elég csak az egyre élethűbb deepfake-videókra, vagy a könyveket író és egyetemi vizsgákat  abszolváló chatbotok offenzívájára gondolnunk.

Az MI már az emberi hangokat is "kezelésbe" vette, nemrég például David Guetta kápráztatta el a közönségét egy gépileg generált Eminem-számmal, januárban pedig a Microsoft prezentálta a bárki hangját szimuláló algoritmusát. Most a Samsung is ráfordul erre az irányra, amivel a telefonos beszélgetések terhét szeretné levenni a vásárlói válláról.

A gyártó a hivatalos blogján jelentette be, hogy egy új lehetőséggel turbózza fel a Bixby Text Call Voice funkciót. Ez a tavaly megjelent OneUI 5.0 operációs rendszerben debütált, és begépelt szövegek alapján képes szintetizált hangon generált választ adni a nem fogadott telefonhívásokra.

Hirdetés

A Samsung azzal emeli a tétet, hogy az asszisztens már a felhasználó hangját és egyedi hangszínét is klónozza.

"Az új Bixby Custom Voice Creator2 segítségével a felhasználók különböző mondatokat rögzíthetnek, amelyeket Bixby elemezhet, és létrehozhatja hangjuk és hangszínük mesterséges intelligenciával generált másolatát."

- írja a Samsung a funkcióról, amely egyelőre kizárólag Dél-Koreában, és azon belül is csupán a nemrég megjelent Galaxy S23, S23+ és S23 Ultra készülékeken érhető el. Az érintett felhasználók tehát egy külön alkalmazást kapnak a Bixby Custom Voice Creator 2 formájában, az itt létrehozott klónhangok pedig a cég ígérete szerint idővel nemcsak a hívások során, hanem különböző appokban is használhatók lesznek.  

Ez persze ismét felveti a szokásos kérdést, hogy a számos visszaélési lehetőség fényében nem veszélyes-e önként és dalolva klónoztatni a hangunkat. A Microsoft például nem is hajlandó a nagyközönség rendelkezésére bocsátania a saját, VALL-E néven futó hanggenerátorát, amíg nem talál kielégítő módot a csalások elkerülésére, a Samsung közleménye viszont nem érinti ezt a témát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.