Hirdetés

Már az Európai Bizottság is vizsgálja az ARM és az Nvidia összebútorozását



|

Tovább húzódhat a tavaly beharangozott felvásárlás.

Hirdetés

Az Nvidia már több mint egy éve bejelentette, hogy 40 milliárd dollárért felvásárolja az Arm Ltd.-t, az ARM-architektúra fejlesztőjét. A terv komoly zúgolódást keltett a piacon, hiszen a brit cég jogvédett technológiáját számos nagyvállalat használja, erre épülnek például az Apple és a Qualcomm chipjei, de az AMD is szemezik vele.  

Az üzlet miatt ezért több országban (pl. USA, Kína) is vizsgálódni kezdtek a hatóságok, az Nvidia megjelenése ugyanis felveti a kérdést, hogy a zöldek vajon ugyanúgy biztosítanák-e az ARM-architektúra gyümölcseit a vetélytársaknak, mint saját maguknak.

Hirdetés

Legutóbb a brit versenyjogi hivatal jutott arra, hogy az összeborulás akár nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthet, most pedig az Európai Bizottság is bejelentette, hogy részletekbe menő vizsgálatnak veti alá a kérdést. A testület közleménye szerint az Nvidia ugyan a közelmúltban tett bizonyos vállalásokat, ám ezek nem oszlatták el teljesen a tranzakcióval kapcsolatos "komoly kétségeket".

Az Android Central megkeresésére az Nvidia szóvivője elmondta, hogy szorosan együttműködnek a Bizottsággal, hogy bebizonyítsák az üzlet jótékony hatását az Arm Ltd.-re és az európai versenypiacra nézve.

A zöldek eredetileg 2022 márciusáig szerették volna lezárni a felvásárlást, ám az uniós testület leghamarabb 2022. március 15-én hozhat döntést az ügyben, így nem valószínű, hogy sikerül tartani a tervet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.