Hirdetés

Már az ismerőseid helyzetét is láthatod a telefonkönyvből



|

Hasznos kényelmi funkcióval bővül a Google Névjegyek alkalmazás.

Hirdetés

A Google a héten két fontos bejelentést is tartogatott a Google Térképben gyűjtött helyadatok kapcsán: elrajtolt egy új, Idővonal nevű felület, amely áttekinthetőbbé teszi a rólunk mentett információkat, illetve a vállalat azt is közölte, hogy titkosítani fogja az érzékeny adatokat, elérhetetlenné téve őket az illetéktelen szemek számára.

Ezzel viszont még nincs vége, a keresőóriás ugyanis egy jelentős frissítést is végrehajtott a Google Névjegyek alkalmazásban, ami a kezelőfelület ráncfelvarrásán túl egy új funkciót is hozott a helyzetünk kényelmes megosztására.

Hirdetés

Nemrég az Android Police hívta fel a figyelmet arra, hogy a Névjegyek 4.22.37.586680692 verziószámú kiadásában már az app is megmutatja az ismerőseink helyzetét a kontaktkártyákon. A pozíciónkat ugyan eddig is megoszthattuk a kiválasztott célszemélyekkel, ám ezt eddig csak a Térképek alkalmazásban lehetett megtekinteni, míg a frissítés a Névjegyekbe is integrálja a megoldást.

Forrás: Android Police
Forrás: Android Police

Mielőtt azonban még bárki is megrémülne, hogy innentől mindenki látni fogja a tartózkodási helyét, érdemes leszögezni, hogy a dolog csak akkor működik, ha az illető maga osztja meg velünk az információt a Google Térképben, és ha az e-mail címét is elmentettük a névjegyekben. Ebben az esetben egy Térkép-modul is látható lesz a kártyán, rajta az adott személy aktuális pozíciójával.

Összefoglalva tehát arról van szó, hogy egy új helyen is hozzáférhetünk a már eddig is elérhető helyzetmegosztási információkhoz. A Google Névjegyek a Pixel-mobilok alapértelmezett telefonkönyv alkalmazása, de a Play Áruházból szabadon letölthető az androidos eszközökre. Azt nem tudni, hogy a Google milyen ütemezéssel engedélyezi az új funkciót, így akár az is elképzelhető, hogy nálunk még várni kell rá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.