Hirdetés

Már az MWC előtt kitilthatja Trump a Huaweit Amerikából



|

Az amerikai elnök állítólag azt akarja, hogy legyen min gondolkoznia a Mobile World Congress résztevőinek.

Hirdetés

2019 nem kezdődött jól a Huawei számára. Bár az okostelefonjai továbbra is népszerűek, világszerte számos kormányzat fontolgatja, hogy kitiltja a cég felszereléseit a következő-generációs vezeték nélküli hálózatokból. A Politico forrásai szerint Amerika ezt pont most szándékozik bejelenteni. 

Hirdetés

A jelentés szerint nem csak a Huaweit, más kínai cégeket, például a ZTE-t is érinti majd a tiltás. A Huawei azonban Amerika egyik legfőbb ellensége lett, mikor Kanadát arra kérte, hogy tartóztassa le a Huawei pénzügyi igazgatóját. 

Donald Trump amerikai elnök állítólag most arra készül, hogy elnöki rendeletben tiltsa meg a kínai eszközök használatát az amerikai hálózatokban. Ezt még a 2019-es Mobile World Congress előtt aláírná. Az időzítés nem véletlen: Trump azt akarja, hogy az MWC résztvevőinek legyen min gondolkodniuk. 

Trump egyébként már tavaly augusztusban is aláírt egy tiltást, akkor a kormányzati ügynökségek számára tiltotta meg a kínai tech cégek termékeinek használatát. Most azonban már a privát cégek sem használhatnák ezeket Amerikában. 

Ausztrália és Új-Zéland már kitiltotta a Huaweit és a ZTE-t. A jelentések szerint Németország és az Európai Unió is erre készül. A Huawei elnöke, Ren Zhengfei a legnagyobb igyekezete ellenére sem tudta megnyugtatni a kedélyeket és visszanyerni a bizalmat a cég számára. Január végén arra figyelmeztette a középszerű munkavállalóit, hogy a következő hónapokban elveszthetik az állásukat, mert a Huaweinek keményebb időkre kell készülnie. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.