Hirdetés

Már az útdíjakat is kiszámolja helyettünk a Google Maps



|

Hivatalosan is elindult a Google Térképek legújabb szolgáltatása.

Hirdetés

Habár már tavaly is voltak a funkció érkezésére utaló szivárgások, a Google csak áprilisban erősítette meg, hogy egy útdíj-kalkulációs szolgáltatással bővíti a Google Mapset, amely így az optimális útvonalakon túl már az érintett szakaszokat terhelő fizetési kötelezettségről is pontos tájékoztatást ad majd.

A tavaszi beharangozó még azt ígérte, hogy bizonyos országokban azonnal elérhetővé válik az újdonság, ám végül csak a múlt héten találkozhattak vele az első felhasználók, a funkció hivatalos rajtját bejelentő blogposztot pedig csak nemrég publikálták.

Hirdetés

A nyári kiruccanások idején különösen hasznos útdíj-kalkulációt az androidos és az iOS-es alkalmazás is megkapta, csaknem 2000 amerikai, indiai, japán és indonéz útvonalon. A Google azt ígéri, hogy "hamarosan" további országokkal bővül a repertoár, ezek nevét és a pontos dátumot azonban sajnos nem verte nagydobra a keresőóriás.

A Google leírása szerint az útdíjakra vonatkozó információt közvetlenül a helyi hatóságoktól szerzik be, a számítás során pedig olyan tényezőket is figyelembe vesznek, mint például az idő függvényében változó útdíjak, vagy a bérlettel rendelkezőknek szóló kedvezmények (azt természetesen nekünk kell megadni, ha van bérletünk).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.