Hirdetés

Már baktériumokon is fut a Doom



|

Mondanánk, hogy nem láttuk jönni a dolgot, de őszintén: meglepődik még ezen valaki?

Hirdetés

Nem tagadjuk, hogy a PCW-nél is nagy hódolói vagyunk a Doom futtatására irányuló hajmeresztő kísérleteknek, ezért korábban össze is gyűjtöttünk néhány meglepő eszközt, amelyen sikerült mozgásra bírni az id Software legendás belső nézetes lövöldéjét, ám talán a toplista egyetlen szereplője sem ér fel a legújabb nevezővel.

Egy biológius PhD-hallgató ugyanis az Escherichia coli, vagyis a kólibaktérium sejtjein keltette életre a démoni FPS-t, ami még azzal együtt is lenyűgöző, hogy a rendhagyó hardver borzalmasan lassan kezeli a játékot.

Hirdetés

Nagyon leegyszerűsítve MIT-n tanuló Lauren Ramlan úgy módosította a baktérium sejtjeit, hogy azok egy monitor pixeleiként szolgáljanak, ez pedig lehetővé tette, hogy megjelenítse rajtuk a Doomot. Magyarán a szó szoros értelmében nem a kólibaktérium futtatja a játékot, de talán megegyezhetünk abban, hogy így is jár a taps a biológusnak. A kísérletről videó is készült, ami igazi csemege a tudomány szerelmeseinek.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy a "sejtmonitor" egészen borzalmas módja a Doom megjelenítésének, mivel a baktériumsejtek 8,33 óránként egyetlen képkockát képesek kirajzolni, azaz nagyjából 600 évig tartana, ha ezen a módon szeretnénk eljutni a főellenség Spiderdemonig. Így aztán a kísérletezőbb kedvűeknek is inkább a holografikus karácsonyfát ajánljuk, ha már úgyis közelednek az ünnepek.

Az 1993-as játék egyébként december 10-én ünnepelte a kerek 30. születésnapját, melynek apropóján egy teljesen új kampányt is kaptunk az egyik eredeti alkotójától.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.