Hirdetés

Már el is kezdődhetett az iPhone 15 gyártása



|

Az új iPhone-ok gyártása egy fontos szempontból új korszakot nyit az almás okostelefon történetében.

Hirdetés

Az iPhone 14-széria ugyan csak néhány hónapja kapható, de az Apple gőzerővel készül a következő generáció bevezetésére, hiszen a várhatóan ősszel esedékes rajtra már eladható példányok millióinak kell várniuk, hogy a leendő tulajdonosaik zsebében landolhassanak.

Egy friss jelentés most abba enged bepillantást, hogy valójában mennyire előre dolgoznak a cupertinóiak, s hogy miként hatottak az elmúlt évek gazdasági turbulenciái az almás mobilok előállítására.

Az Economic Daily News által lehozott beszámoló szerint az Apple felkérte a gyártópartnerét, a Foxconnt a gépi próbagyártás, s ezzel az új termék bevezetési szakaszának (New Product Introduction, NPI) elindítására. Ez a fázis a tömeggyártás előtti időszakot jelenti, amikor a Foxconn behatóan megismerkedik a következő generációs termékek tervezési és gyártási igényeivel.

Hirdetés

Ami viszont még érdekesebb, hogy a lap értesülései alapján az Apple az idén stratégiát vált, és a kínai üzemekhez képest mindössze néhány hetes késéssel fogja elindítani az iPhone-ok indiai gyártását, míg korábban még több hónapos eltérés volt jellemző. Mint ismert, az Egyesült Államok és Kína közötti gazdasági háború, valamint a COVID idején tapasztalt ellátási problémák miatt számos nagy tech cég igyekszik új országokba vinni a termékei gyártását, a cupertinóiak pedig elsősorban Indiára támaszkodnak ebben.

Ha tehát hihetünk az Economy Daily Newsnak, az iPhone 15-ös modellekkel az Apple egy komoly lépést tesz előre a Kínától való függetlenedés útján, hiszen az indiai gyártás előre hozása azt jelzi, hogy az almás cég egyre nagyobb mértékben támaszkodik a "B-helyszínre". Ami az új készülékekkel kapcsolatos többi szóbeszédet illeti, az iPhone 15 az iPhone 14-sorozathoz hasonlóan 4 készüléket (két 6,1 és két 6,7 hüvelykes kivitelben) takarhat, melyek csúcsát immáron nem a Pro Max, hanem az Ultra elnevezésű variáns képviseli majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.