Hirdetés

Már elektromos fogkefén is fut a Doom, ráadásul nem is rosszul



|

Újabb szokatlan eszközön tette tiszteletét a legendás lövölde, és még csak nem is kínszenvedés játszani vele.

Hirdetés

Ezen a ponton talán nem túlzás kijelenteni, hogy a Doom tulajdonképpen mindenen elfut, pusztán az emberi akaraterő és a kreativitás szab gátat annak, hogy min keltjük életre. Remekül bizonyítja ezt, hogy néhány hónapja baktériumokon sikerült mozgásra bírni, vagy hogy hamarosan fűnyírókon is elérhetővé válik, méghozzá egy hivatalos kiadás formájában.

A hasonló kísérleteknek pedig továbbra sincs végük, a 20. születésnapját tavaly decemberben ünnepelt FPS-t most egy újabb meglepő hardveren, egy kijelzővel felvértezett elektromos fogkefén izzította be egy kreatív videós.

Aaron Christophel a YouTube-on osztotta meg az alábbi filmet, melynek tanúsága szerint az id Software klasszikus lövöldéje az Evowera Planck Mini okos fogkeféjén is remekül fut. A feltöltő ehhez a GitHubon beszerezhető módosított firmware-t használt, ami összeboronálja a Doomot a fogkefében dolgozó ESP32 mikrokontrolleren.

Hirdetés

A Evowera Planck Mini apró kijelzője ugyan messze nem a legalkalmasabb a démonirtásra, cserébe viszont a videósnak Bluetooth-on keresztül sikerült egy egeret is csatlakoztatni az eszközhöz, amelynek előre-hátra tolásával oldotta meg a haladást, így az irányítás egész jónak mondható, a sasszemű játékosok talán még a kampányt is ki tudnák pörgetni a fogkefén.

S ha már az apró kijelzőknél tartunk, a Doomot korábban egy fülbevaló-méretű minikonzolra is portolták, ám ott egértámogatás híján jóval darabosabb az irányítás.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.