Hirdetés

Már itthon is elérhető a gyerekbarát YouTube Kids



|

A YouTube Kids appnak persze leginkább a szülők örülnek majd, így biztonságosabban videózhatnak a gyerekek a weben.

Hirdetés

Az sok szempontból nagyon hasznos dolog, ha már egy gyereknek is van saját okostelefonja: az iskolai feladatokhoz is hasznos, felkészíti a digitális felnőttkorra, és persze szórakoztató központként is kiváló. De azt se felejtsük el, hogy a szülők folyamatosan, és sokszor jogosan aggódnak amiatt, milyen tartalmakat érhetnek el a kisebbek, nem viszik-e túlzásba a használattal töltött időt, vagy épp olyan helyekre kommentelgetnek, ahová nem kéne.

Hirdetés

A YouTube Kids pont ezekre ad választ: eleve olyan tartalmak jelennek meg benne, amelyek gyerekek számára is biztonságosak, és sok olyan tartalomkészítő videói, sorozatai találhatók meg itt, amelyeket kifejezetten a legfiatalabb korosztály számára készítettek, alapvetően a 3-12 éves korosztálynak szánják.

A most már Magyarországon is elérhető appban a nemzetközi tartalmak ugyanúgy elérhetők a Walt Disney művektől a Peppa malacon át a Szezám utcáig, de már megtalálhatjuk a Bogyó és Babócát, valamint egyéb magyar videókat is.

A családbarát megközelítést többek között a könnyen érthető kategóriák segítik (Műsorok, Zene, Felfedezés és Játék), valamint az a rendszer, amellyel megbízható csatornákat kínálnak a gyerekek számára, ahol különféle gyűjtemények érhetők el a művészetektől kezdve a kézműveskedésen át a zenéig, a sportig, vagy a tanulásig.

A szülői felügyelet is kiterjedt lehetőségeket kínál, hiszen beállíthatjuk, milyen típusú tartalmakat nézhet a gyerek, valamint 30 perces időtartamokkal azt is megadhatjuk, mennyit nézheti egyszerre az app műsorait - a beállított határidő leteltéről az app jelez is a gyereknek. Abban az esetben, ha a szülők olyan videót találnak, amely aggasztja őket, könnyen jelenthetik azt, és ezzel segíthetnek a platform folyamatos fejlesztésében. A gyerekek egyébként csak nézni tudják a videókat, tehát sem feltölteni, sem pedig kommentelni nem lehet az app felületéről.

Az öt évvel ezelőtt indult YouTube Kids appot folyamatosan teszik elérhetővé világszerte, hogy a különféle területeken a nyelvi lokalizációra és a helyi tartalmakra is oda tudjanak figyelni. Jelenleg 79 országban, 32 nyelven érhető el, és nagyjából 160 milliárd megtekintést generált.

Az alkalmazás egyébként nem csak a mobil vagy tablet felületén használható, de ChromeCast, Apple TV, játékkonzolok vagy egy Smart TV segítségével nagyobb képernyőkre is költöztethető. A használathoz a gyerekeknek nem kell külön Google fiókot regisztrálni. Androidra és iOS alá egyaránt ingyenesen elérhető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.