Hirdetés

Már játék közben is a Bing keresővel traktál a Windows 11



|

Elképesztően agresszív módon igyekszik rávenni a felhasználókat a Google leváltására a Microsoft.

Hirdetés

Az elmúlt évek során volt már néhány kisebb botrány abból, hogy a Microsoft a Windowst használta fel a vállalat által fejlesztett Edge böngésző és a Bing kereső népszerűsítésére, mindenféle felugró ablakokat és feliratokat rejtve el az egyébként fizetős operációs rendszer különböző felületein.

A redmondiak legújabb hirdetési kampánya viszont jó eséllyel az összes korábbi próbálkozáson túltesz a csak a vírusokhoz fogható agresszivitásával.

Hirdetés

Az újabb pop-up hadjáratról a The Verge szerzője, Tom Warren számolt be, akinél a Windows 11-ben jelent meg egy felugró ablak, amely a Google kereső alapértelmezésének megváltoztatására biztatja a közönséget, természetesen a Bing javára. Az üzenet pedig nem csupán az asztalon látható, hanem még játék közben is ott éktelenkedik a képernyőn:

A malware-eket idéző kéretlen reklám nem a Windows 11 értesítési felületéhez kapcsolódik, hanem egy parancsfájlhoz köthető, mélyen beágyazva a c:\windows\temp mappába, és még a Microsoft digitális aláírását is bírja. A felháborodott Warren megkereste a céget az ügyben, akik részéről a kommunikációs igazgató Caitlin Roulston közölte, hogy "nem szándékos" viselkedésről van szó, ezért leállították a beágyazott hirdetést,  és kivizsgálják a jelenséget.

Így aki eddig nem találkozott a kellemetlenkedő felugró ablakkal, az már jó eséllyel nem is fog, de könnyen lehet, hogy nem kell sokat várni a Microsoft következő "kreatív" húzására.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.