Hirdetés

Már le is filmezheted magad az Oculus játékaiban, egy komoly megkötéssel



|

Új funkcióval állt elő az Oculus, de sajnos csak egy platformon örülhetnek a felhasználók.

Hirdetés

Az Oculus még októberben jelentette be, hogy a Facebookkal együtt maga is nevet vált, és a jövőben a Meta brand alatt adja ki termékeit. Az átmenet viszont még nem zajlott le, így a Questhez és a Quest 2-höz megjelent legújabb frissítést hivatalosan még az Oculus szállította le.

A v35-ös csomagnak van egy kifejezetten érdekes funkciója, a mixed reality casting, melynek segítségével akár a virtuális játékokban is lefilmezhetjük magunkat, de csak egy szigorú feltétellel.

Hirdetés

A lehetőséggel ugyanis csak bizonyos iPhone-modelleken (a 2018-as iPhone XR óta az összessel) élhetünk, vagyis sem az androidos készülékeken, sem az iPadeken nem tették elérhetővé. További kitétel, hogy jelen pillanatban mindössze 6 játék (Beat Saber, Superhot, Richie's Plank Experience, Pistol Whip, Synth Riders, and Gravity Sketch) kompatibilis vele.

A mixed reality casting leginkább VR-ban utazó tartalomgyártóknak lehet érdekes, az alábbi videó alapján legalábbis nem olyan minőségű a látvány, hogy órákon át nézegessük magunkat a virtuális térben, plusz az sem árt, ha kéznél van valaki a felvétel elkészítéséhez.

A v35-ös frissítés azonban tartogat egy másik fontos újítást is: végre elhozta az automatikus, felhő alapú mentéseket, így akár a játékok újratelepítésével sem vész el a felhasználók haladása. Az újdonságot globális funkciónak szánják, ám az Oculus közölte, hogy a megfelelő működés érdekében fokozatosan fogja engedélyezni.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.