Hirdetés

Már létezik hivatalosan is állományban lévő tűzoltórobot



|

Amerikában a Thermite RS3 tűzoltórobot már aktívan segít vészhelyzet esetén, videón is megnézhetitek működését.

Hirdetés

Amikor azt látjuk, hogy a jövő egy gyorséttermi robot formájában realizálódik, aki egész nap képes pihenés nélkül krumplit sütni, nyilván nehéz valóban világmegváltó fejlődésről beszélni. Eleve sokakban komoly ellenérzés van a gépiesített munkaerőpiac kapcsán, de a munkahelyeket veszélyeztető, embereket lemásoló vagy éppen céltalan, de megmosolyogtató ötletek mellett igazi felüdülés olyan koncepciót látni, amely tényleg hatalmas segítséget nyújt az emberiségnek. Itt van például a kansasi Thermite RS3, amely Amerika első tűzoltórobotja, amely már szolgálatba is állt. 

Hirdetés

A Los Anglesben rendszeresített robot egy kisebb autó méreteivel rendelkezik, élő videofeeden keresztül távolról irányítható, közel 10 000 liter vízzel tud munkába állni, és képes objektumok eltolására az útból. Teherautóval szállítható, saját magától 13 km/óra sebességgel halad. Videón is megnézhetitek működését:

Az amerikai tűzoltók azóta élesben használják, többek között égő épületekben takarítja el a robot a tűzoltókra veszélyes romokat.

A tűzoltórobot bár minden feladat ellátásra nem képes, nagyszerű kiegészítés a tűzoltók munkájához, és biztonsági szempontból sem elhanyagolható tevékenysége. Bevethető építkezésében, erdőtüzeknél, állatmentésnél, tanker- vagy raktártüzeknél is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.