Hirdetés

Már minden harmadik gamer gépében AMD processzor dolgozik



|

Egyre több játékos használ AMD processzort, ez derült ki a Steam hardveres felméréséből.

Hirdetés

Mindig nagyon érdekes információkkal tud szolgálni a Steam által kibocsátott hardveres felmérés, hiszen részletes képet kaphatunk arról, hogy milyen hardverrel játszanak éppen a játékosok, és merre tart a piac.

Most éppen az látszik tökéletesen, hogy az Intel évekig tartó egyeduralma lassan feledésbe merül, miután az AMD már a 30%-os jelenlétet is átlépte a Steamen.

Ez az érték magában talán nem tűnik soknak, annak fényében viszont szép eredmény, hogy januárban 28%-ról indult a piros csapat és idén minden hónapban csak növekedett a piaci részesedésük.

Hirdetés

Videokártyák terén kevésbé áll jól az AMD, hiszen hiába az RX 6000-res széria erős számai, ha a játékosoknak nem tudnak hozzájutni a hardverhez. Ennek köszönhetően 16%-os részesedés körül maradt a Radeon. Érdekesség, hogy a skálán jól láthatóan képviselteti magát az Intel is az integrált megoldásokkal, ők 8%-ot vesznek fel a piacból.

A felbontások terén még mindig a 1080p a legelterjedtebb, hiába a manapság már baráti áron beszerezhető 1440p-s monitorok. Memóriából még mindig a 16 GB a legelterjedtebb, ami szinte minden manapság elérhető AAA játéknak elég, a közösség közel 93% pedig a Windows 10-re szavaz, ha operációs rendszert kell választania.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.