Hirdetés

Már mobilon is segít a Chrome böngésző, ha ügyetlenül gépelünk



|

Némi késleltetéssel az iOS-es és az androidos alkalmazásba is beköszönt az asztali Chrome egyik hasznos funkciója.

Hirdetés

Talán nem túl merész dolog kijelenteni, hogy időről időre a világ összes internet-felhasználója elszúrja a webcímek begépelését, hiszen a felgyorsult mindennapjainkat jellemző kapkodásban cseppet sem nehéz ihagyni egy betűt, vagy rossu gombot nyomni a megfelelő karakter helyett. Ugye?

Ezért is örvendeztünk, amikor a világ messze legnépszerűbb böngészőjének számító Google Chrome a tavasz során egy új képességre tett szert, így már automatikusan kiküszöböli a leggyakrabban látogatott weboldalak elgépelt URL-jeit. A hasznos funkció eddig csak az asztali felületen volt elérhető, de a keresőóriás most a mobilokra is kiterjeszti.

Hirdetés

A Google nemrég a The Keyword blogon jelentette be, hogy immáron az androidos és az iOS-es Chrome-böngészőbe is bekerült a trükk, amely a cég szerint nemcsak a sietve pötyögő felhasználóknak, de a diszlexiásoknak és a nyelvtanulóknak is nagy segítség lehet. A funkció elvileg október 17-én élesedett, de meglehet, hogy Magyarországon csak később teszi tiszteletét, mert a sorok írásakor még nem sikerült működésre bírnunk.

Ezzel viszont még messze nincs vége, a Google ugyanis egyéb hozzáférhetőségi frissítésekkel is szolgált. Az egyik ilyen, hogy a Térképen már meg lehet jelölni, ha egy üzletet fogyatékkal élő tulajdonos üzemeltet, így könnyebben tájékozódhatunk, ha támogatni szeretnénk ezeket a vállalkozásokat.

További újítás, hogy a Maps a kerekesszékkel hozzáférhető üzleteket, mosdókat és parkolóhelyeket is megmutatja, a szolgáltatásba integrált "Lens with Maps" keresőfunkció pedig képes lesz a mobilunk képernyő-felolvasás funkcióját használva bemondani a legfontosabb helyek nevét. Az előbbi az iOS-es és az androidos alkalmazásokban is elérhető, az utóbbi viszont első körben csak iOS-re érkezik, Androidra pedig valamikor az év későbbi szakaszában ígéri a fejlesztő.

Az újdonságok teljes listáját ebben a blogposztban böngészheted.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.