Hirdetés

Már nem jár töltőkábel a Teslák mellé



|

Mintha a mobilgyártóktól leste volna el a legújabb húzását a Tesla.

Hirdetés

Az Apple még az iPhone 12-szériánál döntött úgy, hogy környezetvédelmi okokra hivatkozva nem csomagol töltőfejet a telefonjaihoz, amit aztán mások mellett a Samsung és a Google is átvett, így ma már hálát kell adnunk, hogy bizonyos modelleknél még ott lapul a dobozban az egykor alapvetőnek számító kiegészítő.

A jelek szerint pedig az autóiparra is kezd átterjedni a fukarság, a Tesla ugyanis ezentúl szintén kispórolja a járműveiből az ún. mobil töltőkábelt, amivel szükség esetén normál fali aljzatból juthattak némi kakaóhoz a tulajdonosok.

Hirdetés

Elsőként egy Twitter-felhasználó szúrta ki, hogy a gyártó támogatási oldala már nem listázza kellékként a Mobile Connector nevű eszközt, később pedig maga Elon Musk is megerősítette a változást. Az alapító-cégvezető azt írta, hogy a statisztikáik alapján az ügyfelek ritkán használják az extra kábelt, ezért pazarlónak tűnik az autók mellé adni. Cserébe viszont a jelenlegi 275 helyett 200 dollárra (nettó 70 ezer forintra) csökkentik a kiegészítő árát, megkönnyítik a rendelését a jármű vásárlásakor, illetve több adaptert adnak mellé.

Fontos megjegyezni, hogy az extra kábelre nincs szükség, ha a Teslát a Supercharger töltőállomásokról, vagy a gyártó hivatalos fali töltőjéről szeretnénk tölteni, az mindössze egy szükségmegoldás, kifejezetten lassú, óránként néhány km hatótávot adó teljesítménnyel. Ezért is lehet, hogy az első reakciók alapján a Mobile Connector kispórolása nem okozott túl nagy felháborodást, legalábbis több Tesla tulaj is azt emlegeti, hogy még sosem használta a kiegészítőt.

Elon Musk mindenesetre azt javasolja a leendő Tesla vásárlóknak, hogy még jóval az autó megérkezése előtt szereljék fel otthon a hivatalos fali töltőegységet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.