Hirdetés

Már nem luxus az okosotthon



|

Egy nem megfelelően telepített okosotthon azonban számos bosszúságot okozhat. Miként a légkondit is a légkondiszerelővel szerelteted be, az okosotthon tervezésekor és telepítésekor is érdemes szakértőhöz fordulni.

Hirdetés

Egy igazán jó okosotthonrendszert nem lehet egyszerűen levenni a polcról, nem lehet csak szimplán összelegózni termékenként. Egy okosotthonra sokkal inkább egy testre szabott rendszerként kell gondolni, amely a benne lakók szokásaihoz, heti-napi rutinjához alkalmazkodva kiszolgálja az igényeiket a. Így teremti meg tulajdonosa biztonságos kényelmét és emellett energiamegtakarítást is jelent.

Az öntözőrendszer csak akkor locsolja meg a kertet, ha nem várható eső, de semmiképp sem a legerősebb napsütésben? Megoldható.

Kapcsolódjon le a hűtés vagy éppen a fűtés, ha kinyitja valaki az ablakot, ezzel is megakadályozva az energiapazarlást? Igazán logikus.

A lakásban való távozáskor egyetlen gomb érintésével élesedjen a riasztó, és kapcsolódjanak le a lámpák és a elektronikai eszközök? Mindez könnyedén megvalósítható, ha a FIBARO okosotthon központunkba megfelelő automatizmusokat programozunk.

Az emberek többsége - tapasztalat híján - nem is gondol bele abban, hogy mi minden lehetséges egy összehangolt, egymással kommunikálni képes rendszerrel. Érdemes szakértők segítségét kérni, hiszen egy intelligens, fűtésvezérelt otthon esetén többek között a gépészethez is hozzá kell nyúlni, amely már korántsem a plug and play kategória. A FIBARO okosotthon rendszer egyik nagy előnye, hogy több ezer Z-wave hálózaton kommunikáló eszközzel kompatibilis, vagy akár okosdugalj segítségével azzá tehető. Nem kell tehát meglévő elektromos berendezéseinket lecserélni, ha a lakásunkat okosítani szeretnénk, csak a rendszerbe kell illeszteni, legyen szó riasztóról, klímaberendezésről vagy akár médialejátszóról.

Egy alap okosotthon rendszer kiépítése körülbelül annyiba kerül, mint egy lakás tisztasági festése. Ráadásul még takarítással sem jár: hiszen a vezetékek nélküli Fibaro ökoszisztéma a meglévő otthonodba is egyszerűen beépíthető úgy, hogy képes adaptálódni a meglévő eszközeidhez. Mivel a rendszer moduláris felépítésű, később bármikor bővítheted további funkciókkal, ha már beleszerettél a smarthome életérzésbe.

Az új otthonod ennek köszönhetően nem csak kényelmes, biztonságosabb, takarékosabb lesz, hanem új távlatokat is megnyithat családod előtt. A te otthonod vajon mi mindenre lehet képes? Lépj be az okosotthonok világába: www.otthonautomatika.hu

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.