Hirdetés

Már PC-n is elérhető a Bing Chat egyik legjobb funkciója



|

Fontos frissítést jelentett be a Microsoft a népszerű chatbotjához.

Hirdetés

Egyelőre még nem tudni, hogy a generatív mesterséges intelligencián alapuló csevegőrobotok valóban felforgatják-e az internetezés eddig ismert módját, de a Microsoft nem bízott semmit a véletlenre, és a chatbotlázat kirobbantó ChatGPT őszi bemutatását követően szinte azonnal felugrott a vonatra egy több milliárd dolláros befektetéssel.

Ennek eredményeként ma már több mint 100 millióan használják a GPT nyelvi modellel felturbózott Bing Chatet, amely így egyelőre jelentős előnyt élvez a rivális Google Barddal szemben. A jó hír, hogy a Microsoft most az asztali verzióra is elhozta a platform egyik hasznos funkcióját.

Hirdetés

Egész pontosan a hangalapú chatelésről van szó, ami a mobilos Bing alkalmazásban már elérhető egy ideje. Szerkesztőségi tapasztalatunk alapján a támogatott nyelveken kommunikálva a chatbot így egész élethű beszélgetéseket képes szimulálni, miközben írott formájában is megjeleníti a  bediktál szövegeket és a válaszokat.

"Tudjuk, hogy sokan szeretik a hangbevitelt használni a mobilon történő csevegéshez. Ez mostantól asztali számítógépen is elérhető, ha a Bing Chat mezőben a mikrofon ikonra kattintasz. Jelenleg az angol, japán, francia, német és mandarin nyelvet támogatjuk, hamarosan pedig további nyelvek is megjelennek."

- írja a Microsoft a hangalapú bevitel rajtjáról szóló blogbejegyzésében. A Microsoft Edge böngészőben elérhető funkciónak tehát már mindenkinél élesednie kellett, aki viszont mégsem látja, érdemes pár nap múlva ismét ránéznie, vagy addig is letöltenie a Bing iOS-en és Androidon is elérhető telefonos alkalmazását. S ha már a telefonos kliensnél tartunk, a redmondiak nemrég ezt is felturbózták, amiről itt írtunk részletesebben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.