Hirdetés

Már százezer internet-terminált adott el a Starlink



|

Július óta 10 000 új felhasználót szerzett Elon Musk műholdas szolgáltatása.

Hirdetés

Elon Musk űrvállalata, a SpaceX 2015 óta dolgozik azon, hogy alacsony pályán keringő műholdakkal vegye körbe a Földet, melyekkel azokra a helyekre is szélessávú internetet juttathat, ahol a hagyományos hálózat kiépítése lehetetlen, vagy túl drága lenne.

A sci-fikbe illő elképzelés napjainkra valósággá vált, s hiába aggódnak miatta a megfigyelések hatékonyságát féltő csillagászok, jelenleg már több mint 1700 Starlink-műhold van odafent, melyekből 1619 aktívan szórja a megabiteket.

Hirdetés

Musk pedig nemrég egy fontos győzelmi jelentésről adott hírt a Twitteren: a SpaceX eddig 100.000 terminált szállított le a műholdas internet vételéhez. Ezeket 499 dollárért, külön kell megvásárolnia azoknak, akik előfizetnek a 99 dolláros havidíjért kínált, egyelőre tesztüzemben működő szolgáltatásra. A milliárdos által közölt szám alapján a Starlink július óta 10.000 felhasználót szerezhetett, akkor ugyanis még 90.000-es ügyfélkörről beszélt a SpaceX.

Egy másik Tweetben Musk arra emlékeztetett, hogy a Starlink már 14 államban érhető el, de több országban is várnak az engedélyezésre, így reményei szerint hamarosan az egész bolygót kiszolgálhatják.

A teljes lefedettséghez persze több műholdra lesz szükség, a vállalat viszont már korábban bejelentette, hogy hosszabb távon 42.000 mesterséges égitestet szeretne pályára állítani. A vállalkozás volumenét jól érzékelteti, hogy jelenleg kb. 7400 műhold kering a Föld körül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.