Hirdetés

Már videón is nézhető az indiai holdraszállás



|

Videóban is megnézhető, ahogy Indiának sikerül az, ami az oroszoknak nem.

Hirdetés

Az orosz szonda végül lezuhant, Indiának viszont nemrég sikerült a holdraszállás, egészen pontosan a Hold déli sarkkörén tudtak leszállni a Chandarayan-3 holdszondával. Ezt követően az indiai holdjáró, a Pragyan is útnak indult, ennek célja nem más, mint megfagyott víz keresése, illetve a Hold talajösszetételének elemzése. 

Korábban képeket már tudtunk mutatni, most azonban már videókat is közzétett az ISRO, vagyis az Indiai Űrkutatási Szervezet.

Hirdetés

Alább két felvételt is megnézhettek: az első maga a landolás látható, a másodikon pedig az útjára induló Pragyan holdjáró. Ha minden igaz, akkor a holdjáró összesen 14 napon keresztül üzemel, utána pedig megpróbálja feltölteni magát napfénnyel. Meglátjuk, sikerrel jár-e, mert azért nem mindenki venne mérget arra, hogy ez összejön. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.