Hirdetés

Máris durván bezuhantak a Huawei mobilos eladásai



|

Egyes kereskedőknél 70 százalékkal estek vissza az eladások, az emberek pedig őrült módjára próbálnak megszabadulni a jelenlegi Huawei okostelefonjuktól.

Hirdetés

A Huawei lehetetlen helyzetbe került, miután a Google megvonta a cégtől az Android-támogatást, a nagy gyártók elfordultak tőle, az ARM döntése miatt pedig a cég saját Kirin lapkáinak is vége (a jelenlegi formában). Az Androidot leváltó HongMeng OS egyáltalán nem áll készen a debütálásra, a Huawei alkalmazásboltja állítólag haszontalan, az Aptoide pedig nem akar beolvadni a kínai vállalatba. Ha ez nem lenne elég, akkor az 5G-s Huawei okostelefont is elkezdték levenni a szolgáltatók a kínálatukból. Van azonban még folytatás: a Huawei mobilos eladásai már most alaposan bezuhantak, az emberek pedig őrült módjára próbálnak megszabadulni a Huawei okostelefonjuktól. 

Hirdetés

A felvásárlással foglalkozó brit Music Magpie elárulta a TechRadarnak, hogy a héten óriási mértékben megnőtt a eladott Huawei mobilok száma. A Google bejelentése után 154 százalékkal több Huawei készüléket vittek eladásra, és azóta is Huawei modellből adnak le a legtöbbet az emberek. A legtöbben a Huawei P20-as modellektől szabadulnak, pedig a kereskedő az eredeti vételár csupán 20 százalékát adja ezekért. Meghökkentő módon a Mate 20 Pro és a P30 Pro csúcskészülékektől is előszeretettel válnak meg a felhasználók. 

Az ADSLZone jelentése szerint Spanyolországban már most döbbenetesen nagy bajban van a Huawei. Mindössze 36 órán belül (az ügy kirobbanását követően) már több mint 10 000 Huawei-rendelést mondtak le az emberek csak a spanyol Amazonon. A Prime Day-kampányt elhalasztották, a Huawei minden digitális és kereskedelmi reklámot leállított az országban. 

Az El Pais szerint a spanyol El Corte Inglés és a Media Markt kereskedőknél a Huawei eszközök eladásai 50-70 százalékkal estek vissza. A spanyol vásárlók napokon belül 15 000-nél is több, már megvásárolt Huawei eszközt küldtek vissza. 

Európa többi országából még várnak a jelentésekre a szakértők, ugyanakkor kiderült, hogy a britek után a japánok is elkezdték levenni a szolgáltatói kínálatból a Huawei eszközöket. Többek között a P30 Lite forgalmazását is elhalasztották a bizonytalan támogatási körülmények miatt. Ázsiában fölöttébb rossz a helyzet. 

Szingapúrban eközben szintén őrült módjára igyekeznek túladni az emberek a Huawei mobiljaikon, de sok kereskedő úgy döntött, nem vásárolja meg az egyébként kiváló termékeket, mert úgysem kellenének senkinek. A helyi forgalmazók olyan országokba próbálják meg exportálni a meglévő készleteiket, amelyekben az emberek még nem annyira tudnak a mostani eseményekről. Egy másik kereskedő pedig azt vallotta be, hogy az utóbbi egy hétben négyszer annyian akarják eladni neki a Huawei készüléküket, mint eddig. Ezúttal ráadásul a legújabb csúcsmodelleket is visszahordják, hogy számítsák be egy másik mobilba. A Fülöp-szigeteken szintén visszadobják a kereskedők a Huawei termékeket, arra hivatkozva, hogy az emberek úgysem vennék meg. Akik pedig fel is vásárolják, azok a kockázatos helyzet miatt minimum 50 százalékkal ár alatt teszik ezt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.