Hirdetés

Máris elfogyott az Apple Vision Pro, már 180 000 példány elkelt belőle



|

Az előrendelések száma duplája az előzetesen vártnak, de még nem egyértelmű a siker.

Hirdetés

Jövő kedden dobja piacra az Apple régóta fejlesztés alatt álló és sokak által várt termékét, a kiterjesztett és virtuális valóságot ötvöző headsetet, a Vision Prót. A kisebb vagyonba kerülő eszköz új lendületet adhat a szegmensnek: bár kijött már néhány olcsóbb és egyszerűbb termék hasonló funkciókkal, ahogy az várható volt, az Apple nem adja alább egy bizonyos szintnél.

Az új AR/VR headsethez 3499 dollártól (1,2 millió forint + adó) lehet hozzájutni, de bizonyos extrákkal akár 4795 dollárra (1,69 millió forint + adó) is feltornázható a vételi ár. Az olcsónak nem mondható készülékre a február 2-i megjelenés előtt egy héttel már 180 000 leendő vásárló adott le előrendelést. Ez még akkor is szép szám, ha lehet tudni, hogy többen már a vétel előtt meghirdették továbbadásra a "saját" példányukat.

Min-Chi Kuo, az Apple termékek self-made szakértője, akinek számos biztos tippet és szivárogtatást köszönhetünk az elmúlt évekből, maga is meglepődött a nagyszámú érdeklődőn, hiszen korábban nagyjából feleennyit jósolt az előrendelési időszakra.

Hirdetés

Bár ez első hallásra jó hírnek hangzik, Kuo rámutat, hogy mivel a szállítási idő változatlan maradt az első 48 órában, ez a kereslet gyors visszaesésére utalhat, hiszen a megjelenést izgatottan várók már jó eséllyel túl vannak a procedúrán. Ezzel szemben például az iPhone-megrendeléseknél az előrendelések megnyitása után 24-48 órával folyamatosan távolabbi időpontot ad meg a rendszer szállítási dátumként.

Ebben persze az is benne lehet, hogy a Vision Pro jelenlegi állapotában nem az átlagfogyasztóknak készült, különösen úgy, hogy néhány mainstream alkalmazás, mint például a YouTube, a Spotify vagy a Netflix egyáltalán nem lesznek elérhetők rajta.

Ha ez valóban így van, és az érdeklődés még azelőtt bezuhan, mielőtt elindul az értékesítés, az nem jó hír a vállalatnak. Ez esetben muszáj lesz valamivel előrukkolniuk, amivel fenntarthatják a keresletet a globális megjelenésig, amit először az idei WWDC környékére vártak, de értesülések szerint lehet, hogy éppen a fenti okból kifolyólag már korábban bekövetkezik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.