Hirdetés

Máris hamisítják a Samsung Galaxy S23 Ultrát, a NAV lecsapott az egyik árusra



|

Még a márkavédelemmel foglalkozó szakembereket is meglepte, hogy milyen gyorsan készült el a hamisított változat.

Hirdetés

Február végén teszteltük a Samsung Galaxy S23 Ultra okostelefont, amely a dél-koreai márka legújabb zászlóshajója, azaz csak nemrég került a boltok polcaira. Ennek ellenére már hamisítják is a készüléket, ugyanis nemrég Mosonmagyaróváron bukott le egy utcai árus, aki a készülék utánzatával próbálta átverni a járókelőket.

A Nemzeti Adó-, és Vámhivatal Facebook-oldalán jelent meg az alábbi poszt, amelyből kiderül, hogy még a márkavédelmi szakembereket is meglepte, hogy ilyen hamar elkezdték hamisítani a Samsung telefonját.

Hirdetés

A lefülelt árus egyébként az okostelefon mellett okosórát is kínált a járókelőknek, bár az nem derül ki, hogy az milyen típus volt. A NAV munkatársai megállapították, hogy valóban hamisítványról van szó, amit maga az árus is elismert, miután átadta a kamu kütyüket a hatóság embereinek.

A NAV felhívja a figyelmet, hogy bármennyire is csábítónak tűnhet egy ilyen ajánlat, nem szabad az utcán - különösen nyugta, számla és garancia nélkül - hasonló ajánlatoknak bedőlni, ugyanis szinte biztos, hogy csalás áldozatává fogunk válni. A hamisított készülékek, amellett, hogy jogsértőek, tudásban sosem veszik fel a versenyt az eredeti készülékekkel, még akkor sem, ha külsőre szinte meg sem lehet különböztetni a kamueszközt a valóditól. Ráadásul a minősége is jó eséllyel lényegesen gyengébb, mint a gyári, eredeti daraboknak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.