Hirdetés

Mark Zuckerberg visszavágott Tim Cooknak



|

Miután Tim Cook beszólt a Facebooknak, Zuckerberg arra utasította a Facebook vezetését, hogy kizárólag androidos okostelefonokat használjanak.

Hirdetés

Tim Cook idén már többször is beszólt a Facebooknak és Mark Zuckerbergnek, és rendre igyekszik hangoztatni, hogy az Apple sosem csinálna terméket a felhasználóiból. A legutóbbi burkolt célzást akkor ejtette el az Apple vezére, amikor azt mondta, hogy egyes cégeket csak a nyereség érdekel, a felhasználók biztonsága és magánszférája nem

Hirdetés

A The New York Times egyik írásából kiderül, hogy Mark Zuckerberget annyira feldühítette Tim Cook megjegyzése, hogy nem sokkal az eset után elrendelte, hogy a Facebook vezetése kizárólag androidos okostelefonokat használhat. 

Zuckerberg szerint egyébként azért is jobb csak androidos modelleket használnia a vezetőségnek, mert ennek a rendszernek eleve sokkal több felhasználója van, mint az Apple-nek. 

Tim Cook idén rengetegszer hangoztatta, hogy az Apple sosem adná el az ügyfelei adatait, mint a Google és a Facebook. Az Apple más üzleti modellt használ, és alapvetően a fogyasztói termékeire, a gazdag appkínálatra, a felhőszolgáltatásokra, a hírekre és a médiára építkezik. Harmadik fél az Apple adatait valóban nem piszkálja, azonban a csillagos égig emelt horrorisztikus vételárakkal sem igazán elégedettek a felhasználók, ha már az összképet nézzük. 

Az Apple első embere szerint mindenesetre a magánszféránkra azok a cégek jelentik a nagy veszélyt, amelyek sikere a felhasználók elé tett reklámok mennyiségén és hatékonyságán múlik. 

Frissítés: a Facebook hivatalos közleménye szerint Tim Cook valóban folyamatosan kritizálja a cég üzleti modelljét, Mark Zuckerberg pedig nem ért vele egyet. Az Android használatára nem kényszerítenek senkit, de minden vezetőt és dolgozót erre bátorítanak egy ideje, hiszen ezt a rendszert használják többen. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.