Hirdetés

Mától nem gyárt többé okostelefonokat az LG



|

A dél-koreai cég mobilgyártó részlege évek óta veszteséges volt, ezentúl más termékekre fókuszál a vállalat.

Hirdetés

Az LG idén április elején jelentette be hivatalos közleményben, hogy ki fog lépni az okostelefonok piacáról, mivel a pénzügyi beszámolók alapján a cég mobilgyártó divíziója 2015 óta folyamatosan veszteséges volt. Mivel az LG nem talált vásárlót az elmúlt hónapokban, a vezetők úgy döntöttek, hogy teljesen megszüntetik a részleget, az erőforrásokat pedig más területekre csoportosítják.

A GSMArena értesülései alapján a dél-koreai források már azt írják, hogy 2021. június 1-jétől kezdve az LG nem gyárt több okostelefont és táblagépet sem. A készülékek szoftveres támogatása viszont még nem szűnik meg ilyen hirtelen, a cég még három évig foglalkozik a prémium modellek frissítésével. Egyes készülékek megkapják majd az Android 12-t, illetve a legújabb termékek még az Android 13 támogatásra is számíthatnak. A vásárlóknak továbbá a készülék gyártásától számított 4 évig fenntartják a szerviz szolgáltatásokat.

Hirdetés

Az LG Electronics vietnámi gyára ezentúl átáll a háztartási gépek összeszerelésére, az eddig a mobilok szerelésével foglalkozó dolgozókat is átcsoportosítják ehhez a részleghez. A 2015 óta működő üzem egyébként a háztartási gépeket illetően roppant sikeres, 2021 második negyedévére 6,3 milliárd dollár árbevételt jeleztek elő a szakértők, ami rekordot jelentene.

Az LG utoljára kiadott talán legizgalmasabb okostelefonja a 2020 decemberében megjelent LG Wing, amely sikere jócskán elmaradt a legnagyobb vetélytársak, mint az Apple és a Samsung hasonló árkategóriás készülékeitől.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.