Hirdetés

McDonald’sban cigiző fickóval csinált hülyét a világból a mesterséges intelligencia



|

Milliókat kapott el a nosztalgia egy szőrös mellkas és némi dohányfüst láttán.

Hirdetés

A magyar törvények csak 2012. január 1-e óta tiltják a zárt, közforgalmú helyeken való dohányzást, így idehaza nem kell különösebben idősnek lenni ahhoz, hogy emlékezzünk azokra az időkre, amikor még a bárok, a kocsmák és az éttermek kötelező velejárója volt a vendégek között lebegő fátyolos füst.

Sokak számára viszont a belső tereken cigarettázás a rég letűnt boldog békeidőket szimbolizálja, amikor a férfiak még férfiak lehettek, amikor még bűntudat nélkül teletankolhattuk az autónkat és amikor az állam még nem akart mindent is előírni. Részben e nosztalgikus húrokat pendítette meg most egy mesterséges intelligenciával generált fotó, ami az ordító hibái ellenére is szélsebesen terjed.

Hirdetés

A Granddady Jeff nevű felhasználó még kedden posztolta az X felületén az alábbi képet, amely a leírás szerint a férfiasság csúcspéldányát ábrázolja 1989-ből, egy McDonald'sban cigiző tag formájában. A kompozícióból árad a retro hangulat a göndör sérótól a szőrös mellkason át a farmermellényig, mindez pedig a füstölgő blázzal megfűszerezve akkora sikert aratott, hogy e sorok írásakor már több mint 22 millióan látták, holott csak egy gépileg létrehozott kamuképről van szó.

Elég csak például megnézni, hogy emberünk ugyan szabad mellkassal feszít az asztalnál, de a vállait már fehér póló fedi, míg a kisujjából egy hamburger nőtt ki, az előtte álló kólás poháron pedig egy kivehetetlen halandzsa felirat virít. De említhetnénk még az erősen amorf, szétcsúszott figurát is a háttérben, nem beszélve a szívószállal felturbózott burgonyás tasakról.

Hogy a kép még ebben a formában is ennyi emberhez jutott el, megmutatja, milyen könnyedén átsiklik a részleteken a publikum, ha valamit nagyon el akar hinni, ez pedig remekül illusztrálja, miért van most annyira berezelve a világ az AI-jal megtámogatott álhírektől. Mindazonáltal a sosemvolt fotónak bedőlők mentségére szól, hogy 1989-ben még tényleg lehetett dohányozni a McDonald'sban, a vállalat ugyanis csak 1994-ben tiltotta meg a füstölést  a saját egységeiben, és még ezt követően is maradtak olyan franchise partnerek, akik nem vették át a szigort.

Aki szívesen nosztalgiázna ezen az időszakon, annak inkább az eredeti McDonald's hamutartókat ajánljuk, amik a fenti pasassal ellentétben tényleg léteztek, méghozzá alumínium és üveg kivitelben is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.