Hirdetés

Még 2024-ben is nehéz lehet majd Apple Vision Prót szerezni



|

Ha minden igaz, akkor durván vissza kellett vágni az Apple előzetes terveit a gyártás terén.

Hirdetés

Financial Times nemrégiben publikált cikke szerint az Apple kényszerhelyzetbe került, és végül nem volt más választásuk, drasztikusan vissza kellett csavarniuk a terveiket az Apple Vision Pro kapcsán. Egészen konkrétan a gyártás terén kell minimumra venni a lendületet, messze nem fognak tudni annyit leszállítani a forradalminak ígérkező AR headsetből, mint amennyit eredetileg szerettek volna.

Elvileg két ok is hozzájárult ehhez: az Apple Vision Pro egy végtelenül összetett eszköz, így cseppet sem egyszerű összeállítani, ezen felül azonban a konkrét gyártónál is gondok léptek fel.

Hirdetés

A Financial Times információi szerint a kínai Luxshare, az egyetlen gyártó, akinél az Apple Vision Pro az eredeti tervek szerint készült volna, ők 400 ezer headsetet tudnak 2024-ben leszállítani. Ez messze elmarad az Apple eredeti terveitől, ugyanis a megjelenést követő 12 hónapban már 1 milliós eladással számoltak. 

A helyzet egyedi megoldásokat kívánt, így két meg nem nevezett gyártóval is elkezdtek együtt dolgozni a Luxshare mellett, de ők együttesen is csak 130-150 ezer egységet tudtak vállani, így 2024-ben a legjobb esetben is nagyjából 550 ezer Vision Pro készülhet el. Ez nagyjából a fele az Apple eredetileg tervezett eladásának.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.