Hirdetés

Még 5 kiváló trükk a Samsung Galaxy Note 8-hoz



|

Mutatunk még néhány funkciót, amelyek praktikusak a mindennapok során - és a Galaxy S8, Galaxy S8+ modelleken szintén működnek.

Hirdetés

A Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ és Galaxy Note 8 nem csak az erős hardver, a látványos külső, a remek kamera és a trendi Samsung Experience UI miatt népszerű készülékek, hanem azért is nagyon kedveltek, mert gyakorlatilag mindenre kínálnak megoldást, és bármilyen funkció vagy ötlet is jut eszünkbe, ezek az eszközök biztosan tudják azt. Legutóbb mutattunk öt praktikusat, most következzen még néhány hasznos extra. 

Hirdetés

Aktív widgetek a mindig bekapcsolt kijelzőn

A mindig bekapcsolt kijelző hasznos, hiszen információkat jelenít meg, mint például az idő, a naptár és az értesítések. Azonban a jó hír az, hogy a multimédiás lejátszó vezérlőgombjait, a közelgő eseményeket és a következő ébresztőt is meg tudja jeleníteni. Ehhez csupán annyit kell tennünk, hogy [Beállítások > Zárolt képernyő és védelem > Információk és FaceWidgetek > FaceWidgetek] menüben engedélyezzük a kapcsolókat. Ezek a zárolt kijelzőn és a mindig bekapcsolt kijelzőn jobbra és balra simítással hívhatóak elő. 

Alkalmazások letűzése az appváltóba

A legutóbb futtatott appokat mutató alkalmazásváltó alul egy gombbal lehetővé teszi az összes app bezárását, ami hasznos, ha például 50 kártya van előttünk. De mi a helyzet, ha néhányat szeretnénk kitűzni a legutóbb futtatott appok listájára, hogy azok sose tűnjenek el? Van rá mód: a jobb felső menügomb lenyomása után jöhet az [Alkalmazások zárolása]: amit kiválasztunk, azt az [összes bezárása] gomb többé nem tüntet el. Manuálisan elhúzhatjuk, de a rendszer emlékszik majd a beállításunkra. 

Gyors váltás az előlapi és a hátlapi kamerák között

A Samsung zászlóshajók kamerái minőségben és funkciókban is a legjobbak között vannak. A bekapcsológomb dupla megnyomásával a kamera azonnal elindítható. Amennyiben viszont a kamerás appon belül nyomjuk meg duplán a bekapcsológombot, akkor a rendszer azonnal szelfikamerára vált (vagy vissza a hátlapira). Ezt egyébként feldobhatjuk egy plusz funkcióval: ha a keresőmezőn simítunk le vagy föl, akkor is vált az app. Egy kézzel azonban praktikusabb a bekapcsológomb. 

Kameramódok a főképernyőn

Aki lehetőség szerint azonnal professzionális vagy étel módban kezdene fotózni az automatikus mód helyett, az nagy hasznát veszi annak a lehetőségnek, hogy a különböző kameramódok közvetlenül a főképernyőre is letűzhetőek, majd elindíthatóak. Ehhez menjünk a módválasztóba, majd nyomjunk a jobb felső menüre, és válasszuk az [Ikon kezdőképernyőhöz adása] sort. 

Hangjelszó használata

Bár a Samsung az ujjlenyomat-olvasó mellett gyors és megbízható íriszszkennert is kínál a csúcskészülékein, jó hír, hogy a Bixby is be tud segíteni, és képes hangjelszó használatával feloldani a mobilt, ha ez a módszer jobban tetszene valakinek. Praktikus, ha például vizes vagy koszos a kezünk, és valóban úgy aknáznánk ki az asszisztens képességeit, hogy nem érünk az eszközhöz. A Bixby főképernyőjén nyomjuk meg a jobb felső menügombot, majd [Beállítások > Feloldás hangos jelszóval] a sorrend. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.