Hirdetés

Még a fájdalmat is érzékeli ez az egészen emberi robot



|

A masinát évekkel ezelőtt mutatták be japán kutatók, ám azóta rengeteget fejlődött.

Hirdetés

Filmekben és játékokban számtalanszor találkozhattunk már nem túl barátságos robotokkal, amelyek bizonyos esetekben világuralomra is törték, de szerencsére az ennyire extrém helyzetek még mindig csak a sci-fi kategóriába tartoznak. Persze azért a valóságban is fejlődik ez a technológia, és láthattunk már elég érdekes megoldásokat.

Hirdetés

Ilyen például az Affetto névre keresztelt robot, amit még 2011-ben tártak a világ elé egy japán egyetem kutatói. Az azóta eltelt évek során viszont sok változáson ment át a szerkezet, ami mostanra már arra is képes, hogy érzékelje a fájdalmat. A robotot ugyanis egy speciális bevonattal látták el, így szenzorok segítségével a gyengéd és a durvább érintéseket is megérzi, és megfelelő arckifejezéssel reagál rájuk.

Affettónak egyelőre csak a feje készült el, ám a tervek szerint később testet is kap majd, amit természetesen ugyanezzel a különleges anyaggal fognak bevonni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.