Hirdetés

Még a mostaninál is sokkal kifinomultabb lesz a fizetős ChatGPT



|

Csábító extrákat ígér a népszerű MI-chatbot prémium verziója.

Hirdetés

Lassan két hónapja, hogy az OpenAI rászabadította a világra a gépi tanulással felvértezett chatbotját, a ChatGPT-t, ám továbbra sem látszik csitulni a felhajtás a lenyűgözően komplex szövegeket faragó algoritmus körül. Az ingyenes szolgáltatást már a pályafutása első napjai során több mint 1 millióan vették igénybe, így korán elkezdődött a találgatás, hogy az üzemeltető vajon miként próbálja majd pénzre váltani a robbanásszerű népszerűséget.

A válasz pedig egy fizetős tagsági konstrukció lesz, amelyre az OpenAI nemrég meg is nyitott egy várólistát, a részletek elárulása nélkül. Azóta több internetező is arról számolt be, hogy havi 42 dollárért (kb. 15 ezer forintért) kaptak hozzáférést a kísérleti fázisban lévő "ChatGPT Professionalhez", amely korlátlan napi használatot, állandó elérhetőséget és gyorsabb válaszokat kínál.

Hirdetés

A Mashable nemrég felkereste az OpenAI-t, hogy adjanak hivatalos tájékoztatást a terveket illetően a cég pedig végre tisztázta, hogy pontosan mit is várhatunk a ChatGPT prémium tagságától. Az üzemeltető mindenekelőtt leszögezte, hogy "nincs tudomása" a 42 dolláros havidíjról, ez tehát elvileg még nem a végleges előfizetési költség, a ChatGPT-professional néven hivatkozott konstrukció extráiról viszont tételes listával szolgáltak:

  • Képzési adatok: A ChatGPT-professional sokkal nagyobb és változatosabb adathalmazon lett betanítva, ami lehetővé teszi, hogy emberibb hatású szövegeket generáljon,  gördülékenyebben és nagyobb pontossággal.
  • Finomhangolás: A ChatGPT-professional kis mennyiségű feladatspecifikus adattal finomhangolható tovább, így a kívánt témákban célzottan javítható a teljesítménye.
  • API: A ChatGPT-professional API-ként érhető el, ami lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy könnyen integrálják az alkalmazásaikba és rendszereikbe.
  • Kapacitás: A ChatGPT-professional sokkal több kérést képes kezelni, mint az ingyenes ChatGPT, így alkalmasabb a nagy volumenű, ipari alkalmazásra.
  • Teljesítmény: A ChatGPT-professional jobb teljesítményt nyújt, mint a ChatGPT, ami az emberihez jobban hasonlító szöveg generálását és a kontextusok jobb megértését illeti.

A ChatGPT-professional tehát az ingyenes változat szteroidokon nevelt fivére lesz, az indulás dátuma viszont továbbra is rejtély. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a próbaverzióról szóló meghívó alapján egyelőre csak kísérleti fázisban jár a program, így a debütálásig még történhetnek módosítások a szolgáltatás extráit illetően.

Mindenképp érdekes lesz látni, hogy az emberek mikén reagálnak a fizetős tagság elindítására, hiszen itt válik majd el, hogy mennyire tehető jövedelmezővé az a felhajtás, ami mostanság a mesterséges intelligenciával turbózott platformok körül van. Annyi viszont már most bizonyos, hogy a befektetők miatt nem kell aggódnia az OpenAI-nak, a Microsoft ugyanis nemrég bejelentette, hogy a következő évek során több milliárd dollárral támogatja a ChatGPT fejlesztését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.