Hirdetés

Még a repülőket is legyorsulná ez a futurisztikus kínai vonat



|

A világrekordot már így is sikerült megdöntenie, de a tervek még ennél is ambiciózusabbak.

Hirdetés

Olykor egészen elképesztő innovációknak és kísérleteknek lehetünk szemtanúi, ha Kínára szegezzük tekintetünket. A fejlesztési területek vonatkozásában kiemelt helyen szerepel a vasúti közlekedés is, így talán annyira nem meglepő, hogy egy ideje már egy olyan vonat megalkotásán ügyködnek, amivel akár még az utasszállító repülőgépeknél is gyorsabban lehetne utazni.

Egészen pontosan egy mágnesvasútról van szó, amivel a Live Science beszámolója alapján, most sikerült világrekordot dönteni a tesztelés közben. A T-Flight névre keresztelt jármű ugyanis egy ponton 623 kilométer per órás sebességgel haladt, viszont a várakozások alapján hamarosan ennek akár háromszorosa sem lesz elképzelhetetlen.

Hirdetés

A korábbi rekordtartó egy Japánban található mágnesvasút volt, ez a legjobb pillanatában 603 kilométer per órás sebességre volt képes felgyorsulni. A mostani tesztek során a T-Flightot egy két kilométer hosszúságú, vákuumcsőben elhelyezett pályán indították útnak, itt sikerült beállítani a rekordot. A következő tesztet viszont már egy 60 kilométeres pályán tervezik, a mérnökök becslései alapján itt akár még az 1000 kilométer per órás sebességet is elérheti a jármű.

Míg az utasszállító repülőgépek nagyjából 925-966 kilométer per órás sebességgel szoktak haladni, a T-Flight ezzel az eredménnyel már képes lenne felülmúlni azokat, ami tényleg egy egészen elképesztő eredmény lenne. A tervek szerint azonban még a 2000 kilométer per órás sebességet is célba vennék: úgy tervezik, a Vuhan és Peking közötti járat ennyivel haladna majd, amiről már korábban, egy 2017-as videóban is szó esett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.