Hirdetés

Még biztonságosabbá teszi a Chrome-ot a Google



|

Az eddiginél kétszer sűrűbben, hetente jönnek majd a biztonsági frissítések.

Hirdetés

Bármilyen furcsán is hangzik, a szoftvereknek is van szavatossági ideje, vagyis egy időpont, amíg felelősséget vállal a cég a biztonságos és zökkenőmentes működésért. Biztos járt már mindenki úgy, hogy a számítógépén, telefonján futó problémásan működő programot egy frissítés telepítése egy varázsütésre "megjavította".

Ha fent szeretnénk tartani eszközeink biztonságát, használni az újonnan megjelent szoftveres funkciókat vagy csak a meglevőket szeretnénk felgyorsítani, optimalizálni, soha ne spóroljuk meg ezt a legfeljebb néhány percet igénybevevő procedúrát.

Hirdetés

Megjelenésekor kitűnt már a sorból a Google saját fejlesztésű böngészője, a Chrome azzal, hogy a zavartalan működés érdekében minden korábbi társánál sűrűbben jött ki biztonsági frissítésekkel. Az eredeti ütemterven javítva e hónap 15-e helyett szakaszosan már 9-étől elérhető a széria új tagja, a Chrome 116, ami egy új korszakot nyit az ingyenes szoftver történetében.

Korábban a havi, úgynevezett mérföldkő jellegű frissitések mellé félúton a következő felé tartva biztosított biztonsági javítást a cég. Ezzel most kétszer olyan gyakran, hetente fog jelentkezni. A cég nyilatkozata szerint erre a nyílt forráskód okozta biztonsági kockázat miatt van szükség, hiszen a javításokat éppúgy láthatják a rosszindulatú kiberbűnözők is.

A nagyobb biztonság mindig örvendetes, azonban azt fontos megjegyezni, hogy az újítás nem vonatkozik minden chromium alapú böngészőre. A Google csak a saját termékéért tud felelősséget vállalni, más frissítési protokollal dolgozó fejlesztők programjainak biztonságos működéséért nem.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.