Hirdetés

Még évekig várhatunk az első OLED iPadre



|

A beszállítói láncból származó értesülések szerint az Apple még sokáig nem vált OLED-re a táblagépeiben.

Hirdetés

A legtöbb androidos zászlóshajó már hosszú évek óta OLED panellel érkezett, mire a 2017-es iPhone X-zel végül az Apple is keblére ölelte a technológiát. Az iPadekben viszont azóta sem köszönt vissza a megoldás, hiszen még a legdrágább modell, az iPad Pro is mini-LED megvilágítású IPS LCD kijelzőt használ.

Tavaly nyáron ugyan szárnyra kapott egy pletyka, hogy 2022 lehet a váltás éve, októberben viszont már arról szóltak a jelentések, hogy az Apple későbbre halasztja a dolgot. Erről nem csak a megbízhatóbb szivárogtatók közé sorolt Ming-Chi Kuo írt, de a The Elec koreai híroldal is, amely most egy újabb jelentéssel hűti tovább a várakozásokat.

Hirdetés

A lap legfrissebb beszámolója szerint az Apple azért állíttatta le a projektet, mert a panelek előállításáért felelős Samsung nem tudta volna elég olcsón gyártani a megrendelt kijelzőt. A cupertinóiak állítólag egy dupla rétegű megjelenítőt igényeltek, ami két, egymásra helyezett emissziós réteget tartalmaz, ám a technológia még nem tart ott, hogy ezt költséghatékonyan és kielégítő minőségben lehessen megoldani.

A dilemmát a következő generációs gyártási eljárás orvosolhatja, ez azonban csak 2023-ban állhat szolgálatba, így az OLED-kijelzős iPadre leghamarabb a rákövetkező évben, 2024-ben érdemes számítani.  Maga az OLED-átállás elvileg nincs kukázva, a Samsung és az Apple együttműködése töretlen az ügyben.

A sztoriba viszont némiképp bezavar, hogy ugyanez a lap mindössze egy nappal korábban közölt egy másik pletykát, mely szerint a kínai BOE akár 15 hüvelykes OLED-paneleket is szállíthat az Apple-nek, vagyis nem biztos, hogy az almás cég csak a Samsungra támaszkodik az ipades terveit illetően.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.