Hirdetés

Túlterhelt a Netflix, ez lesz a megoldás?



|

A vállalat szakemberei már 2018 óta dolgoznak az újításon, a tervek szerint 2021-ben már leváltható lesz a jelenlegi rendszer.

Hirdetés

A Netflix nagyon jól zárta 2020-at, ugyanis az évben a legtöbb előfizetővel rendelkező streaming szolgáltató volt. A világjárvány, illetve a kijárási korlátozások miatt egyre inkább kiterjedtebbé vált a felhasználóbázis, így a vállalat meglátása szerint nemsokára ideje van annak, hogy megújítsa a szolgáltatás backend platformját.

A projekten nem tavaly kezdtek dolgozni a fejlesztők, hiszen az úgynevezett Cosmost már 2018-ban megtervezték, és egyes elemeit már 2019-ben elkezdték beépíteni a rendszerbe. A Netflix jelenleg már hetedik éve a Reloaded nevű architektúrát használja, ami a fejlesztők szerint jól bírta a megnövekedő terhelést, viszont a szolgáltatás újításai egyre inkább lelassítják.

Hirdetés

Frank San Miguel, a Netflix vezető szoftvermérnöke egy interjúban elmondta, hogy a Cosmos sokkal jobban tudja majd kezelni a megnövekvő felhasználószámot, valamint a különböző streaming eszközöket is. Mivel a Netflix nemcsak böngészőből, de okostelefonokon, játékkonzolokon és okostévéken is használható, fontos, hogy minden eszközön a lehető legjobb legyen a szolgáltatás.

Miguel hozzátette, hogy 2021 fontos év a Cosmos fejlesztése szempontjából, ugyanis megpróbálnak minél több munkafolyamatot átemelni a Reloaded rendszeréből, hogy az új platformmal dolgozhassanak tovább.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.