Hirdetés

Meg is van Elon Musk B-terve a Twitter felvásárlására



|

Elon Musk újabb lépést tett a Twitter felvásárlása felé, és arra az esetre is van ötlete, ha a vezetőség elutasítja az ajánlatát.

Hirdetés

Tovább folytatódik Elon Musk és a Twitter felvásárlási ügye, a milliárdos üzletember ugyanis annak ellenére újabb lépéseket készített elő, hogy a vezetőség még nem adott választ korábban tett ajánlatára. A platformon rendkívül aktív vállalkozó ismét friss tájékoztatást nyújtott be az amerikai tőzsdefelügyeletnek, ami szerint arra is készül Musk, ha a Twitter elfogadja az összes, még nem a tulajdonában álló részvényre tett ajánlatot, de arra az eshetőségre is van már ötlete, ha elutasításra talál.

A Securities Exchange Commission részére átadott legfrissebb tájékoztató egyik legérdekesebb eleme, hogy Musk megszerezte a pénzügyi hátteret ahhoz, hogy finanszírozza korábban tett ajánlatát, sőt, annál még magasabb összeget is, 46,5 milliárd dollárt. Ebből 21 milliárd dollárt saját cégeinek részvényein keresztül tervez fedezni a Tesla és a SpaceX vezetője, 12,5 milliárdot olyan hitelekből állna, amiknek szintén részvények adják a fedezetét, illetve további 13 milliárdot venne fel, ugyancsak kölcsönként különböző bankoktól.

Hirdetés

A szerdai beadványból kiderült az is, Musk hogyan reagál arra, hogy a Twitter vezetősége, a felvásárlás ellen tett lépésként a meglévő részvényeseknek adna további tulajdoni hányadot. A dokumentum szerint az üzletember jelenleg azt fontolgatja, hogy nyílt ajánlatot tesz, de ezúttal nem a közösségi platform vezetőségének, hanem az összes többi részvényesnek, hogy egy adott időszakban, részvényenként 54,2 dolláros áron adják el nekik a náluk lévő tulajdonrészüket. A Twitter részvényeit jelenleg, 47,2 dolláros áron jegyzik a tőzsdén.

Azt egyébként a hatóságnak benyújtott tájékoztatásban is leírják Musk képviselői, hogy a helyzet képlékeny, így egyelőre a felvásárlás egyik formájának megvalósulása sem garantálható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.