Hirdetés

Még jobb védelmet ad Windows 10 alatt a Microsoft Defender



|

Már firmware-szinten is képes a kártevők keresésére a Windows 10-es számítógépeken a Microsoft Defender.

Hirdetés

Fejlődik a Microsoft végpontvédelmi megoldása, a Defender: immáron a firmware-be rejtett kártevőket is képes szkennelni és megtalálni Windows 10-es számítógépeken. Eddig erre nem volt képes a szoftver, hiszen itt nem egy klasszikus értelmezésben vett tárolóról van szó. A fejlesztéseknek hála azonban már az UEFI-ben rejtőző kártevők felkutatására is alkalmas. Ez nagy dolog, hiszen az UEFI driverek vagy firmware-ek babrálásával a támadók az operációs rendszer és a végpontvédelem előtt garázdálkodhatnak, és például letilthatják az antivírust. 

Hirdetés

A redmondi óriás azt mondja, hogy a Defender nem csak a kémprogramok, de a gyanús tevékenységek megakadályozásában is hatásos. Ráadásul a fejlesztéseket chipgyártókkal együtt hajtották végre. 

Mindez azért olyan jó hír, mert a Defender az utóbbi időben már olyan jó végpontvédelmi megoldássá vált, hogy a független vizsgálatok szerint is gyakran megelőzte a fizetős vírusirtókat. Vagyis a Windows 10 gyári megoldása is gondoskodhat a mindennapokban megfelelő védelemről, amely most még sokoldalúbb lett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.