Hirdetés

Még meg sem jelent, de az Apple VR-sisakja már most futtatja a Windows XP-t



|

Idő előtt választ kaptunk a Vision Pro egyik legégetőbb kérdésére.

Hirdetés

Habár a hónapok óta keringő pletykák miatt cseppet sem volt meglepő, az Apple egy nagy bejelentéssel indította el a nyarat, amikor a júniusi WWDC fejlesztői konferencián leleplezte a vállalat első AR/VR headsetét.

Az eddigi ismereteink alapján a 3500 dolláros eszköz és a rajta futó visionOS operációs rendszer a tartalomfogyasztásra lesznek kihegyezve, olyan élményeket ígérve a pénzes vásárlóknak, amit más termékekkel nem kaphatnának meg. Ebbe pedig a jelek szerint a nosztalgiázás is vastagon beletartozik.

Hirdetés

Az UTM Virtual Machines for Mac szoftver fejlesztőinek ugyanis a Vision Pro emulációs fejlesztői készletével szórakozva sikerült elindítaniuk a Windows XP-t a headset által generált virtuális térben. A Microsoft legendás operációs rendszere egy lebegő kijelzőn kelt életre, az egész szobát betöltve a Bliss, vagyis a Lanka háttérkép összetéveszthetetlen látványával.

A mutatvány egyetlen szépséghibája, hogy az UTM csapata egyelőre nem oldotta meg a perifériák csatlakoztatását, így a zöld domb nézegetésén kívül nem sok mindent lehet kezdeni a jó öreg XP-vel. A fejlesztők viszont azt írják, hogy ez csak egy előzetes bepillantás, így könnyen lehet, hogy a Vision Pro jövő év elején esedékes rajtjakor már a Pasziánszt, vagy a Flippert is beizzíthatjuk az Apple sisakján.

Az érdeklődők egyébként július vége óta férhetnek hozzá a prémium AR/VR headset fejlesztői készletéhez, amihez az Apple Developer Program résztvevőjének kell lenni, és szigorú feltételeket kell teljesíteni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.