Hirdetés

Még mindig nagyon döcög az Android Oreo



|

Az aktuális operációs rendszer az összes androidos eszköz alig több mint 5 százalékán van rajta.

Hirdetés

Már az Android 2.1 óta nagy baj van a Google platformjának töredezettségével. Bár az Android P nemrég hivatalosan is bemutatkozott (sőt, elvileg hamarabb kapjuk majd meg a vártnál), az aktuális Android Oreo rendszer még mindig nagyon kevés eszközön van rajta. Ez persze várható volt az elmúlt évek tapasztalatai alapján. 

Hirdetés

A múlt hónapban a Google szerint az Oreo az összes androidos készülék 4,15 százalékára volt telepítve. Ebben a hónapban az Oreo piaci részesedése átlépte az 5 százalékot

A havi 1 százalékos előrelépés nem sok, ugyanakkor biztosra vehetjük, hogy a következő hónapokban az Oreo terjedése felgyorsul. Addig is azonban 5,7 százalék jut az Android 8.0 és 8.1 rendszereknek. 

Az Android Nougat piaci részesedése a legnagyobb, 31,3 százalék. Ezt a Marshmallow követi 25,5 százalékkal, az eszközök 22,4 százalékán pedig még Lollipop fut. A lista a Jelly Bean, Ice Cream Sandwich és Gingerbread verziókkal zárul (4,3; 0,4 és 0,3 százalék). 

A Google az adatokat május 7-tel bezáróan, egy héten keresztül gyűjtötte. A Froyo azért nincs a listán, mert a piaci részesedése 0,1 százalék alá csökkent. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.