Hirdetés

Még mindig sokkal többet költenek appokra az Apple felhasználói



|

Pénzügyi szempontból az Apple App Store-ja továbbra is magasan veri a Google Play Áruházat.

Hirdetés

Bár a globális okostelefon-piac nagyjából 85 százalékát az Android uralja, az Apple App Store alkalmazásboltja továbbra is toronymagasan veri pénzügyi szempontból a Google Play Áruházat. A Sensor Tower legutóbbi adataiból kiderült, hogy az App Store top 100 alkalmazása az idei első negyedév során 83,8 millió dollárt hozott. 

Hirdetés

Ez 65 százalékkal több annál az 51 milliónál, amit a Google Play Áruház top 100 appja gyűjtött be ugyanezen időszak alatt. Éves szinten a Google-nek ilyen téren 2 százalékkal sikerült felzárkóznia. 

2014 és 2019 első negyedéveit vizsgálva az éves növekedés üteme mindkét alkalmazásboltnál nagyjából egyforma: 31,3 és 31,2 százalék. Az árbevételek közötti különbség azonban 15 százalékról egészen 68 százalékig emelkedett 2015 és 2017 között. 

Ami a nem játék jellegű alkalmazásokat illeti, az iOS-es felhasználók sokkal többet költenek, mint az androidosok. Az App Store-ban a három hónap során 23,3 millió dollárt hagytak ott, a Google platformján csak 7 milliót költöttek az emberek. Ez 232 százalékos különbség, ami igazából jó, mert tavaly még 363 százalékos volt. Ilyen téren a költés 44 százalékkal emelkedett egy év alatt, az iOS-en pedig 30,5 százalékkal. 

Ami pedig a játékokat illeti, az Apple előnye már nem olyan nagy. A top 100 játék appra iOS-en 70 millió dollárt költöttek a vizsgált negyedévben, a Play Áruházban pedig 48 milliót. Ez 48 százalékos különbség, kedvezőbb a tavaly 57 százalékosnál. Játékokra 14,3 százalékkal költöttek többet idén az androidosok, mint tavaly - az iPhone-tulajdonosok pedig 9,4 százalékkal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.