Hirdetés

Még olcsóbb kivitelben támad a Samsung néptelefonja



|

4G-s változatban is érkezik a Samsung Galaxy A14.

Hirdetés

Fontos időszak ez a Samsung számára, hiszen a gyártó csak nemrég dobta piacra az aktuális csúcskészülékeit, az általunk is tesztelt Galaxy S23 szériát, az igazság azonban az, hogy a vállalat mobilos eladásainak oroszlánrészét a jóval megfizethetőbb tömegmodellek teszik ki. Az abszolút szükségmegoldásnak tekinthető M sorozat mellett ezeket a középkategória teljes spektrumát lefedő Galaxy A família tömöríti, amely januárban bővült a paletta legolcsóbb tagjával, az Galaxy A14 5G-vel. Ebből kaptunk most egy új, még lejjebb pozicionált variánst.

A Samsung honlapján felbukkant Galaxy A14 4G nem titkolózik, hiszen már a nevében is hirdeti, hogy itt bizony le kell mondanunk az 5G-s kapcsolatról, ám nem ez az egyetlen visszalépés az eredeti kiadáshoz képest. A legfontosabb, hogy a 6,6 hüvelykes LCD kijelzője 90 helyett csak 60 Hz-es képfrissítéssel dolgozik, odabent pedig egy gyengébb chip küzd meg az Android 13 futtatásával.

Az erőforrás kapcsán a Samsung a cikkünk írásáig nem közölte a típust, de a GSMArena arra tippel, hogy a 4G-s kiadásban egy 12 nm-es Mediatek MT6769 Helio G80-as processzor kapott helyet, míg az 5G-s A14-ben régiótól függően a házon belüli fejlesztésű Exynos 1330, vagy a 7 nm-es Mediatek MT6833 Dimensity 700 dolgozik. Emellett a drágább verzió akár 8 GB RAM-mal is rendelhető, az A14-be viszont csak 4 vagy 6 GB került, 64/128 GB tárhellyel, amit a microSD kártyás bővíthetőség igyekszik ellensúlyozni.

Hirdetés

Szintén lényegi eltérés, hogy a hátlapon található 50 megapixeles széles látószögű és 2 megapixeles makró lencséket itt egy 5 megapixeles ultraszéles látószögű képalkotó egészíti ki, szemben az A14 5G-vel, amelyben egy 2 megapixeles mélységérzékelős szenzor a trió harmadik tagja. Az utolsó kompromisszum pedig a Bluetooth kapcsolatban keresendő: az A15 5G Bluetooth 5.2-t használ, az A14 4G viszont csak Bluetooth 5.1-et kapott.

A jó hír, hogy az előlapon mindkét készülékben ugyanaz a 13 megapixeles egység lövi a szelfiket (1080p/30 fps videózással), valamint a jackcsatlakozóról és a legfeljebb 15 W-tal tölthető 5000 mAh-s akkuról sem kell lemondaniuk a vásárlóknak. A Samsung egyelőre nem közölte a Galaxy A14 4G árát és megjelenési dátumát, de az 5G-s változat 129 dollárért (adók nélkül értendő, kb. 45 ezer forint) került boltokba, tehát valahová ez alá érdemes várni az új variánst.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.