Hirdetés

Még többet tud a CAT S62 strapamobil hőkamerája



|

Virtuális sajtóeseményen néztük meg, mit tud a különleges strapatelefon legfrissebb változata. Mesteremberek és lázmérő-fetisiszták imádni fogják.

Hirdetés

A CAT logót egy ideje nem csak munkagépeken, vagy épp bakancsokon lehet látni, a vállalat növesztett egy mobilos ágat is, amelyen évek óta szüretelhetők a különleges felhasználásra készült telefonok. A főként nagy ellenállóságot, tartósságot kínáló mobilok közé négy éve érkezett meg az S60 modell, amelyben a strapafunkciók mellé egy hőkamera is helyet kapott, ezt az S61-ben is továbbfejlesztették, most pedig itt a CAT S62, ami szintén sok szempontból lett szerethetőbb.

Hirdetés

Szögezzük le először azt, hogy a CAT S62 továbbra sem egy csúcskategóriás telefon, a Snapdragon 660 alapú készülék inkább erős közepest kaphat, ha a normál mobilokhoz hasonlítjuk. A 6GB RAM és 128GB háttértár mellett 5,7 hüvelykes FHD+ kijelzőt és Android 10-et kapunk. Szóval nem az iPhone 12-vel és a Samsung Galaxy Note 20-szal fog versenyezni az új CAT mobil, de ezzel a hardverrel teljesen elfogadható középkategóriát nyújt, ami szépen elvisz minden mai appot, és a kijelzője sem csak az alapokat nyújtja. Az S62 másban és máshogy erős.

Szebb páncél

A CAT S62 egyik fontos újdonsága, hogy az elődök minden strapabíróságát megtartva sokkal dizájnosabb lett a külső megjelenése. Tehát most már nem kell feltétlenül egy űrállomásra hasonlító, féltégla méretű óriást magunkkal vinni "a terepre", és ugyan a látható oldalsó csavarok, vagy a recézett hátlap most is jelzi, hogy nem valami habkönnyű divatmobilról van szó, az új CAT már inkább az a sportosan elegáns fajta.

Ehhez képest az IP68 minősítés mellett a legmagasabb katonai eszköz-szabványnak is megfelel (ez a MIL-Spec 810H), a bemutatón a cég képviselője pedig lelkesen, és láthatóan nem kamuból kalapálta agyon a Gorilla Glass 6-tal védett kijelzőt, a készüléknek kutya baja sem lett. A járványidőszakban fontos lehet, hogy szappannal illetve mosószeres vízzel is mosható, vagy alkoholos törlőkendővel is pucolható. Még a SIM foglalat is jól szigetelt, rozsdamentes acél "kupakot" kapott.

Emellett az S62 megszerezte az Android Enterprise Ready minősítést is, szóval szoftveresen is sokféle garanciát kapunk. Ezek között szerepel legalább egy Android főverzió frissítése, minimum 3 évnyi biztonsági patch garancia, valamint többféle Google vállalati támogatás.

Szó szerint hős kamera

Az S62-nek ugyan van egy normál hátlapi kamerája is, amely szintén nem eldobható minőség (12 mpx Sony IMX, ugyanaz, ami már több Google Pixel mobilban bizonyított), a készülék igazi különlegessége a továbbfejlesztett hőkamera. Ez a ma elérhető legrészletesebb képet adó FLIR Lepton szenzorra épül, amely az S61-ben használthoz képest négyszer annyi képpontot rögzít. Az élesség 30 százalékkal, a látószög 10 százalékkal nőtt.

A hőkamerás képességek is sok téren javultak: egyrészt most már lehetőségünk van felvétel készítése közben is állítani az MSX hőérzékelés részletességét, de az alpha blending funkcióval azt is megtehetjük, hogy a normál kamera képére "húzzuk rá" a hőkameráét, ezáltal jobban érzékeltetve az általunk vizsgált tárgyat. Kedves extra, hogy a galériában jegyzetekkel láthatjuk el a képet, tehát például egy lakás radiátorainak bevizsgálásakor a szakember könnyen felírhatja a képekre, melyik helyiségben készültek.

Az elkészült hőfotókon már utólag is van lehetőségünk egyes pontokra hőmérőt biggyeszteni, vagy akár egy területet is kijelölhetünk, hogy az átlaghőmérsékletét megkapjuk. A sajtóeseményen elhangzott, hogy az eddigi modellek is hamar közkedveltekké váltak egy csomó szakmában az egészségügytől az építőiparig, az új funkciókat a valódi felhasználók visszajelzései alapján építették be.

Az egyetlen hiányzó elem az 5G lehet, de erre meglepően nyílt és unortodox választ adtak a bemutatón: a CAT mérnökei szerint az 5G jelenleg még inkább a mobilszolgáltatók "vezényszava", de a következő néhány évben csak lassan terjeszkedik, jelenleg csupán nagyon limitált körzetekben használható ki. Épp ezért ők inkább nem akarták a teljes mobilt átépíteni és a jól működő struktúrát átalakítani egy olyan marketing buzzword kedvéért, amelyből valóság talán csak a következő CAT strapamobil idejére lesz. A CAT S62 a következő hetekben érkezik az európai viszonteladókhoz, 649 eurós javasolt végfelhasználói áron.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.