Hirdetés

Megadta magát a Microsoft: hamarosan könnyebben félretehetjük a böngészőjét



|

Egy rendkívül frusztráló mechanika kerül ki a rendszerből.

Hirdetés

Meglehetősen ellenszenves döntést hozott augusztusban a Microsoft, amikor a Windows 11 még javában csak tesztverzióként volt futtatható. A megjelenés előtt néhány hónappal ugyanis megváltoztatták az alapértelmezett böngésző kiválasztásának módját, amit nem eldugtak, hanem jelentősen megnehezítettek, és ez minden bizonnyal elrettent néhány felhasználót a váltástól.

A Windows 10 mechanikájával ellentétben az új operációs rendszerben nem elég rákattintani, hogy mi legyen az alapértelmezett megoldás, helyette minden kiterjesztés mellett egyesével kell kiválasztani a Google Chrome-ot, Firefoxot vagy bármilyen böngészőt.

Hirdetés

A redmondi vállalat azonban úgy tűnik, hogy végre átértékelte a dolgot, és rájöttek, hogy a megítélésük hosszabb távon többet ér, mint az a néhány felhasználó, aki nem kattintgatja végig a vállalhatatlan felületet. A Windows 11 legújabb buildjében, a 22509-es verzióban végre feltűnt egy régi-új gomb, a "Set default", azaz a beálltás alapértelmezett böngészőként.

Miután a Microsoft kiadja az élő szerverekre is az új csomagot, nem kell többé a HTTP:, HTTPS:, .HTM és egyéb kiterjesztéseknek egyesével beállítani programot. Kétségtelenül örvendetes dolog, igazán hálásak azonban nem tudunk ezért lenni.

Ennek a finoman szólva is unfair lépésnek sosem lett volna szabad megtörténnie. A Microsoft persze most arra hivatkozik, hogy a felhasználók visszajelzései alapján döntöttek az új megoldás mellett, igazából azonban mindnyájan tudjuk, hogy csak azért változtattak a jól bevált módszeren, hogy azzal is az Edge használatára sarkallják az embereket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.