Hirdetés

Megérkezett, és vitatott funkcióval újít az iOS 13.1



|

Menetrend szerint futott be a legújabb iOS és iPadOS, az új verzió pedig már a 2018-as iPhone-ok processzorát is képes lassítani.

Hirdetés

Alig, hogy elérhetővé vált az iOS 13, az Apple máris kiadta az iOS 13.1-es frissítést. Ez eredetileg csak szeptember 30-án futott volna be, de az Apple a hibajavítások fontossága miatt előrébb hozta a megjelenést. 

Hirdetés

Ez a frissítés aktiválja az új iPhone-okban lévő U1 Ultra Wideband chipet is, amivel könnyebbé válik az eszközök közötti AirDrop-megosztás, elég a másik készülék felé fordulni. 

Az új rendszernek hála a Maps alkalmazásból már megosztható a várt érkezési időnk, és rögzíthető szerkesztési célokra láthatatlan háttérrel videó. 

Szintén újdonság, hogy a teljesítménymenedzsment részeként már a 2018-as iPhone XS, XS Max és XR okostelefonok processzora is korlátozható. Erre egyelőre nem valószínű, hogy szükség lenne, de ha az akkumulátoruk korosodik, akkor már előfordulhat, hogy véletlenszerű kikapcsolások jelentkeznek. Ezt hivatott megoldani a korábban sokat kritizált funkció, ami szerencsére szabadon be- vagy kikapcsolható. 

Szintén frissült az iPadOS, és szintén idő előtt jelent meg. Az iPad-tulajdonosok még több ikont adhatnak a főképernyőhöz, a billentyűzet simítással is használható, kicsinyíthető. Osztott nézetben egy app pedig már két részre is felosztható. Új gesztusvezérlési elemek is akadnak, illetve itt is van sötét mód, frissített Fotók app és videoszerkesztési funkciók. A Safari pedig innentől kezdve a weboldalak asztali változatát tölti be. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.