Hirdetés

Megfigyelné a Facebookot és az Instagramot az FBI



|

Valós időben monitorozná a közösségi platformokat a terrorizmus miatt az FBI.

Hirdetés

Az FBI arra kérte a tech cégeket, hogy készítsenek egy eszközt, amivel megfigyelhetik a közösségi platformokat, és kiszűrhetik a fenyegetéseket. Olyan eszközt szeretnének, amely segít követni azt, ha terroristák, bűnszervezetek vagy külföldi ügynökségek használják a közösségi oldalakat. 

Hirdetés

Az FBI időben szeretne minden olyan információt megkapni a Facebookról, a Twitterről, az Instagramról és a többi oldalról, aminek köze lehet bárkihez és bármihez, aki és ami fenyegetést jelent Amerikára. Mindehhez közel valós idejű hozzáférésre is szükség van. 

Az erre alkalmas eszközt az FBI minden irodájából és mobiljáról el lehetne érni. Az ügynökök hozzáférnének az emberek e-mail-címeihez, telefonszámaihoz, IP-címeihez, fiókazonosítóihoz és a társított fiókjaikhoz. Szűrőket és egyedi riasztásokat is létre lehetne hozni, ha bizonyos tevékenységek zajlanak a közösségi médiában. 

A hatóságok és a bírók egyre inkább úgy gondolják, hogy a tech cégeknek hozzáférést kell adniuk a titkosított üzenetekhez, legyen szó bűnözőkről vagy gyanúsítottakról. Az utóbbi idők terrorcselekményei és tömeggyilkosságai mind hozzákapcsolhatóak voltak közösségi médiában folytatott tevékenységekhez, így nem véletlen, hogy valósidejű megfigyelésre törekszik az FBI, a magánszféra és a civil jogok tiszteletben tartása mellett. A kérdés csak az, hogy kap-e segítséget a tech cégektől. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.