Hirdetés

Megfutamodott a Microsoft a Windows 11-felhasználók haragja elől



|

Sokakat kiborított, hogy a redmondiak reklámokat dugtak az Időjárás alkalmazásba.

Hirdetés

Ha van olyan operációs rendszer, amelynek égető szüksége lenne a pozitív visszajelzésekre, akkor az a Windows 11, hiszen a 2021 őszén megjelent platform látványosan szenved, amikor a széles tömegek meghódításáról van szó: másfél évvel a rajtja után még csak a wines PC-k 23%-ánra jutott el, és semmi jele sincs annak, hogy bármitől is meglódulhatna a népszerűsége.

Pláne akkor, ha a Microsoft mindig talál valamit, amivel kiakaszthatja a közönséget. A vállalat legutóbb áprilisban okozott felháborodást, amikor a Start menüben helyezett el reklámokat, most pedig az Időjárás alkalmazásban is eljátszotta a trükköt, ám ezúttal végül kénytelen volt visszakozni.

Hirdetés

A Windows Latest beszámolója szerint a redmondiak nemrég egy webalapú alkalmazásra cserélték a Windows 11 natív időjós appját, ami alapvetően nem lenne probléma, az ilyen programok ugyanis akár még gyorsabban is működhetnek és kevesebb helyet foglalnak a hagyományos UWP-s (Universal Windows Platform) társaiknál. A váltás azonban ebben az esetben azzal járt, hogy az MSN.com időjárási adataira épülő alkalmazásba hirdetések is kerültek, a tapasztalatok alapján pedig a teljesítménye is elmarad az elődjétől.

Ennek fényében nem meglepő, hogy a visszajelzésekre szolgáló Feedback Hubot elárasztották a felhasználók panaszai, melynek hatására a Microsoft végül hátraarcot csinált, és szép csendben eltüntette a reklámokat tartalmazó ablakot az Időjárás app főoldaláról. A közönség öröme azonban nem lehet felhőtlen, az almenükből ugyanis nem szívódtak fel a hirdetések.  A Windows Latest képernyőfotója például az óránkénti előrejelzések felületét mutatja, amelyen egy ingatlanos weboldal promóciója lóg ki a meteorológiai adatok sorából.

A Microsoftnál tehát a "hoztam is, meg nem is" elven igyekeztek lecsillapítani a publikumot, amivel végső soron nem sok új rajongót szerezhettek a Windows 11-nek. A jó hír, hogy a Windows 10 időjárás appjában továbbra sincsenek promóciók, a redmondiak ugyanakkor radikálisabb módszerekkel igyekeznek elvenni az emberek kedvét a régi rendszer használatától.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.